Επτά νεκροί από πρόσκρουση πλοίου στον πύργο ελέγχου του λιμανιού της Γένοβας
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την πρόσκρουση του εμπορικού πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Γένοβας. Ζωντανός ανασύρθηκε δώδεκα ώρες αργότερα από τα συντρίμμιαι ένας εκ των τριών αγνοούμενων. Το μεγαλύτερο μέρος του πύργου ελέγχου κατέρρευσε, την ώρα ακριβώς που γινόταν η αλλαγή βάρδιας.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την πρόσκρουση του εμπορικού πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Γένοβας. Ζωντανός ανασύρθηκε δώδεκα ώρες αργότερα από τα συντρίμμιαι ένας εκ των τριών αγνοούμενων.
Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης.
Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) και όπως όλα δείχνουν οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, δύο μηχανές του πλοίου σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν, με αποτέλεσμα η πρύμνη του πλοίου να προσκρούσει στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στο λιμάνι.
Εκείνη την ώρα στο κτίριο γινόταν αλλαγή βάρδιας και τουλάχιστον 10 υπάλληλοι βρίσκονταν μέσα στον ανελκυστήρα που τους μετέφερε στα γραφεία τους.
Τρία από τα θύματα εγκλωβίσθηκαν στο εσωτερικό του ασανσέρ, το οποίο κατά την πρόσκρουση, έπεσε στο κενό και βυθίστηκε στην θάλασσα.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού για τον εντοπισμό και τη διάσωση των παγιδευμένων. Οι διασώστες δεν μπορούν ακόμη να ξεκαθαρίσουν εάν οι αγνοούμενοι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια του πύργου ή στη θάλασσα.
Ένα ελικόπτερο πετά συνεχώς πάνω από το μόλο του λιμανιού,
φωτίζοντας το σημείο της θάλασσας όπου συνεχίζονται οι έρευνες για τον
εντοπισμό των αγνοουμένων.
Το πλοίο, μήκους 239 μέτρων, είχε μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης.
Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.
Ο δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Ντόρια ανακοίνωσε ότι κηρύσσει για αύριο, Πέμπτη, επίσημο πένθος στην πόλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία κατά Τραμπ: Δεν βλέπει κανένα νόημα σε έναν αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ
- Ουγγαρία: Τι σημαίνει η εκλογική ήττα Όρμπαν για Πούτιν, Τραμπ και γιατί χαμογελούν στην Ευρώπη
- Patty Hearst: Η απαγωγή που δίχασε τις ΗΠΑ – Πώς από θύμα βρέθηκε κατηγορούμενη για ένοπλη ληστεία
- «Κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θέλουν τον Καρέτσα»
- Αβάσιμοι ισχυρισμοί τα περί «απειλών εισβολής στο Ισραήλ» από τον Ερντογάν, λέει η Τουρκία
- Επίσημο: Νέος προπονητής της Ντουμπάι BC ο Σέκουλιτς

