Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να φορέσετε το κίτρινο του καλοκαιριού

Πώς να φορέσετε το κίτρινο του καλοκαιριού

Ανατρέξαμε στην θεωρία των χρωμάτων και τα βιβλία Τέχνης μας και σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά που θα κάνουν την χρήση του κίτρινου χρώματος παιχνιδάκι!

ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΚΕΛΛΥ ΔΕΣΥΠΡΗ

Το κίτρινο είναι το χρώμα του ήλιου, της σοφίας και της αισιοδοξίας. Μάλιστα έχει ξεχωριστή θέση στη ζωή των Ελλήνων, αφού απολαμβάνουμε την ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Όσον αφορά την γκαρνταρόμπα μας όμως, μας προκαλεί αμηχανία ή ακόμα και φόβο! Σαν χρώμα θεωρείται πως δεν ταιριάζει με όλους τους τόνους δέρματος αφού μοιάζει πολύ με αυτό και μπορεί εύκολα να το υποβαθμίσει.
Η αλήθεια είναι πως το κίτρινο ταιριάζει σε όλους αρκεί να επιλέξουμε την σωστή απόχρωση! Άλλωστε φέτος παρουσιάστηκε ολόκληρο το φάσμα του, από το πιο παστέλ μέχρι το πιο έντονο, από το πιο ψυχρό μέχρι το πιο θερμό!
Κανόνας #1
Οι σκούρες αποχρώσεις του κίτρινου και του μουσταρδί θα δώσουν χρώμα και λάμψη στο πολύ ανοιχτό, ροζ δέρμα. Ακόμα, το παστέλ κίτρινο θα το κάνει να φαίνεται πιο ζωηρό. Σκεφτείτε τα χρώματα του βουτύρου, του σταχυού και του κεχριμπαριού.
Κανόνας #2
Για μεσαίας τονικότητας, σταρένιο δέρμα προτιμήστε τα πιο φωτεινά, έντονα κίτρινα που θα το αναδείξουν. Είναι ο τόνος των περισσότερων από εμάς, σαν μεσογειακός λαός, και στη πραγματικότητα ταιριάζει τέλεια με του λεμονιού, του ηλιοτροπίου και της πιπεριάς.
Κανόνας #3
Οι τυχερές με σκουρόχρωμο δέρμα μπορούν να φορέσουν σχεδόν όλη τη γκάμα του κίτρινου αν και θα προτείναμε να αποφύγετε τα νέον και πολύ έντονα κίτρινα καθ’ότι η τόσο μεγάλη αντίθεση μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές.
Κανόνας #4
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όλοι οι τόνοι του κίτρινου αναδεικνύουν καλύτερα το, έστω και ελάχιστα, μαυρισμένο δέρμα. Ακόμα και τα πολύ λευκά δέρματα, που δύσκολα παίρνουν χρώμα, θα αποκτήσουν χρυσαφένια λάμψη δίπλα στο σωστό κίτρινο.
Κανόνας #5
Τέλος, αν και πάλι το κίτρινο στα ρούχα σας κάνει να νιώθετε άβολα, και επειδή ο βασικότερος κανόνας ομορφιάς είναι να αισθάνεστε άνετα με οτιδήποτε φοράτε, τα αξεσουάρ σε αυτή την απόχρωση θα σας βοηθήσουν να αγκαλιάσετε την τάση.

woman.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024