Νόμιμοι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών και στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ
Το μικροσκοπικό Ρόουντ Άιλαντ έγινε η 10η Πολιτεία των ΗΠΑ που επιτρέπει τους γάμους των ατόμων του ίδιου φύλου. Το σχετικό νόμο υπέγραψε ο κυβερνήτης Λίνκολν Tσάφι μετά την ψηφοφορία στην τοπική Βουλή με 56 υπέρ έναντι 15 κατά.
Το μικροσκοπικό Ρόουντ Άιλαντ έγινε η 10η Πολιτεία των ΗΠΑ που επιτρέπει τους γάμους των ατόμων του ίδιου φύλου. Το σχετικό νόμο υπέγραψε ο κυβερνήτης Λίνκολν Τσάφι μετά την ψηφοφορία στην τοπική Βουλή με 56 υπέρ έναντι 15 κατά.
«Αυτή είναι πραγματικά μια ιστορική ημέρα για την πολιτεία μας» ανέφερε ενώ εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το πολιτειακό κοινοβούλιο για να χαιρετίσουν την απόφαση. Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου.
Το Ρόουντ Άιλαντ, είναι η τελευταία από τις έξι πολιτείες της Νέας Αγγλίας (Κονέκτικατ, Μέιν, Μασαχουσέτη, Νιου Χάμσαϊρ, Ρόντ Άιλαντ και Βερμόντ) που επιτρέπουν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Συνολικά, δέκα πολιτείες των ΗΠΑ νομιμοποίησαν το γάμο ομοφυλοφίλων από το 2004. Εκτός από τις έξι πολιτείες της Νέας Αγγλίας, είναι επίσης η πολιτεία της Νέας Υόρκης, της Αιόβα του Μέριλαντ και της Ουάσινγκτον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης

