Ανακεφαλαιοποίηση μέσω ΤΧΣ αποφασίζει η Γενική Συνέλευση της Eurobank
Ολοκληρώνεται σήμερα, Μεγάλη Τρίτη ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των συστημικών τραπεζών με τη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Eurobank. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 5,8 δισ. ευρώ και επομένως την άμεση και πλήρη ανακεφαλαιοποίησή της τράπεζας μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Ολοκληρώνεται σήμερα, Μεγάλη Τρίτη ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των συστημικών τραπεζών με τη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Eurobank.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 5,8 δισ. ευρώ και επομένως την άμεση και πλήρη ανακεφαλαιοποίησή της τράπεζας μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank, αφού αξιολόγησε την αβεβαιότητα της συγχώνευσης ή μη με την Εθνική Τράπεζα και την συνεπαγόμενη αδυναμία αξιολόγησης της επενδυτικής πρότασης καθώς επίσης και την απουσία της παραδοσιακής βάσης των δεκάδων χιλιάδων μετόχων της Eurobank, η οποία λόγω της πρόσφατης ανταλλαγής μετοχών, υποκαταστάθηκε από τη συμμετοχή της Εθνικής κατά περίπου 85% στο μετοχικό της κεφάλαιο, πρόκρινε την πλήρη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το ΤΧΣ θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να ορίσει τα νέα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου στην Eurobank.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεξάρτητος βουλευτής και ο Διονύσης Καλαματιανός
- Βριλήσσια: Σκύλος επιτέθηκε σε 66χρονο τον τραυμάτισε και σκότωσε το σκυλάκι του – Χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια
- Συμπληρώματα διατροφής σκύλου: Πότε είναι απαραίτητα για την υγεία του
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
- Κιμ Καρντάσιαν: Πέθανε η γιαγιά της – Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
- Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Ο Βίντσιτς σφυρίζει τον τελικό του Μουντιάλ – Τα δάκρυα του Σλοβένου τη στιγμή της ανακοίνωσης (vid, pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442