Ο Jenson Button δεν θεωρεί απαραίτητη την παρέμβαση της διοίκησης της McLaren σε τυχόν μελλοντική εσωτερική κόντρα του με τον team mate Sergio Perez. Η δήλωσή του έρχεται στον απόηχο της μεταξύ τους θεαματικής και ριψοκίνδυνης μάχης στο Grand Prix του Μπαχρέιν, με αποτέλεσμα και μια ανώδυνη επαφή.

Μετά τον αγώνα, οι δυο τους κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις παρουσία του επικεφαλής της ομάδας, Martin Whitmarsh και του αγωνιστικού διευθυντή, Sam Michael. Ο Βρετανός πιλότος πιστεύει ότι η συνάντηση που έγινε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και πλέον τόσο ο ίδιος, όσο και ο S. Perez γνωρίζουν ποια είναι τα αποδεκτά όρια που οι ίδιοι καθόρισαν.

«Είμαστε τυχεροί που μας επιτρέπεται να έχουμε συναγωνισμό μεταξύ μας. Άλλοι πιλότοι σε άλλες ομάδες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Καλύτερα όμως, να σεβαστούμε αυτό που έχουμε και να μην καταχραστούμε το πλεονέκτημα» ήταν το σχόλιο του J. Button.

Ωστόσο, αυτό που έγινε στην πίστα του Sakhir δεν αποκλείεται να επαναληφθεί, κρίνοντας από τη συνέχεια των δηλώσεών του. «Ελπίζω σε μια μεταξύ μας δυνατή και καθαρή μάχη για τη νίκη, όχι για την έκτη ή έβδομη θέση» πρόσθεσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής που κατηγόρησε τα τηλεοπτικά δίκτυα για τον τρόπο με τον οποίο μετέδωσαν την επικοινωνία του με την ομάδα.

«Είναι κρίμα οι τηλεοπτικοί σταθμοί να επιλέγουν τα μηνύματα που θέλουν να μεταδώσουν, γιατί δημιουργούν λάθος εντυπώσεις. Προφανώς και ήμουν εκνευρισμένος μιλώντας στο team radio, αλλά ο θυμός μου έπρεπε να μείνει εντός της ομάδας» τόνισε ο Βρετανός.

Πάντως, η ανησυχία του J. Button δεν είναι το πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας του έναντι του S. Perez, αλλά το αν η MP4-28 θα κάνει ένα βήμα μπροστά σε απόδοση. «Πάμε με αρκετά νέα στοιχεία στη Βαρκελώνη, τα οποία θα μας βοηθήσουν και θα τα εξελίξουμε περαιτέρω στους επόμενους αγώνες. Οι βαθμοί πρέπει να αρχίσουν να έρχονται και το ξέρουμε» κατέληξε ο J. Button.

auto.in.gr