Νέα χαλάρωση στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων στην Κύπρο
Την απελευθέρωση των ξένων καταθετών από τα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνει το νέο διάταγμα που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. Βάσει του νέου διατάγματος, τα κεφάλαια που ανήκουν σε αυτούς τους καταθέτες, είναι πλέον ελευθέρα για διακίνηση και δεν υπόκεινται σε περιορισμούς που ισχύουν βάση των άλλων, γενικών διαταγμάτων.
Την απελευθέρωση των ξένων καταθετών από τα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνει το νέο διάταγμα που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου.
Βάσει του νέου διατάγματος, τα κεφάλαια που ανήκουν σε αυτούς τους καταθέτες, είναι πλέον ελευθέρα για διακίνηση και δεν υπόκεινται σε περιορισμούς που ισχύουν βάση των άλλων, γενικών διαταγμάτων.
Στόχος είναι να δοθεί ένα σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και να επιτραπεί στους ξένους καταθέτες να αξιοποιούν τα χρήματά τους ελεύθερα. Έτσι, περιορίζεται η ζημιά που γίνεται στο όνομα του τραπεζικού συστήματος και θα μπορεί στο επόμενο στάδιο να δοθεί ακόμα πιο ισχυρό μήνυμα πως επιστρέφει η χώρα -και δη οι τράπεζές της- στην ομαλότητα.
Παράλληλα, χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα και για την εγχώρια αγορά, με τις συναλλαγές μέχρι 1 εκατ. ευρώ να μην υπόκεινται σε έγκριση ανά περίπτωση. Οι συναλλαγές μεταξύ 500.000 ευρώ και 1 εκατ. ευρώ, θα τυγχάνουν συλλογικής και συνοπτικής έγκρισης από την σχετική επιτροπή της Κεντρικής Τράπεζας.
Τέλος, χαλαρώνουν όλοι περιορισμοί στη χρήση πιστωτικών καρτών εντός και εκτός της Κύπρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστραλία: Στις φλόγες διυλιστήριο που παράγει το 10% των καυσίμων που καταναλώνει η χώρα
- Εξαναγκαστικά εκτοπισμένοι: Ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά 4,2 εκατομμύρια έως το 2027
- Η Αυστραλία θα αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες στο 3% του ΑΕΠ
- Στενά του Ορμούζ: Κατακόρυφη πτώση στις εξαγωγές πρώτων υλών, με εξαίρεση το Ιράν
- Ιράν: Σε «κρίσιμη» κατάσταση βρίσκεται η φυλακισμένη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί
- Στενά του Ορμούζ: Κανένα πλοίο «δεν έχει καταφέρει να σπάσει τον αποκλεισμό», δηλώνουν οι ΗΠΑ