Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κυψέλη αφηγείται την ιστορία της με πρωτοβουλία των Atenistas

Η Κυψέλη αφηγείται την ιστορία της με πρωτοβουλία των Atenistas

Αυτή την Κυριακή οι Atenistas δίνουν ραντεβού στην Κυψέλη. Κάτοικοι, λογοτέχνες, ηθοποιοί και αρχιτέκτονες σκιαγραφούν την ιστορία της γειτονιάς, όπου έζησαν και δημιούργησαν ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Γκάτσος και ο Χαρίλαος Τρικούπης. Οι Atenistas με τη συμμετοχή του αρχιτέκτονα Νίκου Καβαδά, οργανώνουν περίπατο στα στενά της περιοχής. Στο τέλος του περιπάτου θα μοιραστούν μνήμες και ιστορίες από τη δική τους Κυψέλη η κορυφαία ποιήτρια, Κική Δημουλά και ο λογοτέχνης, Μένης Κουμανταρέας.

Αυτή την Κυριακή οι Atenistas δίνουν ραντεβού στην Κυψέλη. Κάτοικοι, λογοτέχνες, ηθοποιοί και αρχιτέκτονες σκιαγραφούν την ιστορία της γειτονιάς, όπου έζησαν και δημιούργησαν ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Γκάτσος και ο Χαρίλαος Τρικούπης.

Οι Atenistas με τη συμμετοχή του αρχιτέκτονα Νίκου Καβαδά, οργανώνουν περίπατο στη βίλα Μάλκομ, τη Φωκίωνος Νέγρη, τον ναό του Αγίου Γεωργίου και τα θέατρα της περιοχής. Εκεί διατηρούνται σχεδόν αναλλοίωτα δείγματα από όλα τα αρχιτεκτονικά κινήματα που χαρακτήρισαν την αστική Αθήνα από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα.

Το ραντεβού δίνεται στις 12:00 στην οδό Πατησίων 146 και Αγ.Μελετίου.

Στο τέλος του περιπάτου θα μοιραστούν μνήμες και ιστορίες από τη δική τους Κυψέλη η κορυφαία ποιήτρια, Κική Δημουλά και ο λογοτέχνης, Μένης Κουμανταρέας κάτω από τη σκιά των δέντρων του 21ου Δημοτικού Σχολείου (Κύπρου 43). Η ομιλία θα ξεκινήσει στις 14:00.

Σε ρόλο-έκπληξη θα εμφανιστεί η θεατρική ομάδα Χα!.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024