Ο διαφαινόμενος σχηματισμός κυβέρνησης στην Ιταλία, η ανακοίνωση της οποίας αναμένεται την Τετάρτη, δίνει συνέχεια στην αποκλιμάκωση των πιέσεων στα ιταλικά χρεόγραφα η οποία είχε ξεκινήσει μετά την επανεκλογή του Ναπολιτάνο.

Το επιτόκιο σε δημοπρασία ιταλικών γραμματίων υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο του από την εισαγωγή του ευρώ, ενώ τα ιταλικά spread έχουν πέσει σε επίπεδα του 2010.

Συγκεκριμένα, η Ρώμη άντλησε την Τετάρτη 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,167% εκδίδοντας διετή χρεόγραφα. Πρόκειται για το ιστορικό χαμηλό, σημαντικά αποκλιμακωμένο ακόμη και σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (1,75%).

Παράλληλα, την Τετάρτη το spread των ιταλικών δεκαετών ομολόγων σε σύγκριση με τα γερμανικά είχε βρισκόταν λίγο κάτω από τις 270 μονάδες βάσης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2010.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ