Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις σουνιτών-αστυνομικών στο Ιράκ
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών μεταξύ ένοπλων σουνιτών διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, όταν οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν επιχείρηση για να διαλύσουν αντικυβερνητική πορεία κοντά στο Κιρκούκ.
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών μεταξύ ένοπλων σουνιτών διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, όταν οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν επιχείρηση για να διαλύσουν αντικυβερνητική πορεία κοντά στο Κιρκούκ.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς του στρατού, οι ταραχές ξέσπασαν νωρίς το πρωί στην περιοχή Χαουίζα, δυτικά της πόλης του Κιρκούκ, ανάμεσα σε ένοπλους διαδηλωτές, αντίπαλους του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι, και σε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού.
Τουλάχιστον 20 διαδηλωτές και έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν.
Το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι δυνάμεις του στρατού απάντησαν στα πυρά που δέχτηκαν από ενόπλους, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία.
Ωστόσο, διαδηλωτές είπαν ότι οι πολίτες ήταν άοπλοι όταν οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ.
Χιλιάδες σουνίτες μουσουλμάνοι πραγματοποιούν διαδηλώσεις κάθε εβδομάδα από τον Δεκέμβριο σε πολλές ιρακινές επαρχίες ζητώντας να σταματήσει η περιθωριοποίηση των σουνιτών από τον σιίτη πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μάλικι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Έλενα Παπαρίζου: Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια – Τι συνέβη και νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την ΑΕΛ
- Βέροια: «Έπαιζε με άλλα παιδιά, σκόνταψε και χτύπησε του κεφάλι του» – Τι λέει ο πατέρας του 7χρονου
- «Χρειάζονται μέτρα πριν η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη» – Πυρά από την αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια
- Φάμελλος: Η ανασύνθεση και ενότητα του προοδευτικού κόσμου είναι και απαίτηση και ανάγκη της κοινωνίας
- Χρυσός: Η χειρότερη εβδομάδα από το 1983 – Γιατί καταρρέει;