Ελληνικά αλλαντικά με αλογίσιο κρέας βρέθηκαν θετικά σε κτηνιατρικό φάρμακο
Αλλαντικά από μοσχαρίσιο κρέας, τα οποία είχαν βρεθεί θετικά σε DNA αλόγου και έχουν αποσυρθεί από την αγορά, περιείχαν και το κτηνιατρικό φάρμακο φαινυλοβουταζόνη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΦΕΤ.
Αλλαντικά από μοσχαρίσιο κρέας, τα οποία είχαν βρεθεί θετικά σε DNA αλόγου και έχουν αποσυρθεί από την αγορά, περιείχαν και το κτηνιατρικό φάρμακο φαινυλοβουταζόνη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΦΕΤ.
Το φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται ως αντιπυρετικό και αντιφλεγμονώδες στα ζώα, αλλά όχι και στον άνθρωπο, βρέθηκε σε δείγματα δύο προϊόντων (λουκάνικα Φρανκφούρτης και παριζάκι) της εταιρείας ΝΙΚΑΣ.
Η εταιρεία ζητά τώρα συγγνώμη και διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει μέτρα για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.
Ο ΕΦΕΤ σημειώνει ωστόσο στην ανακοίνωσή του ότι «τα προϊόντα αυτά έχουν αποσυρθεί από τα ράφια από το τέλος Μαρτίου και δεν βρίσκονται πλέον στην αγορά».
Τα δύο προϊόντα της σειράς «ΝΙΚΑΣ Μοσχάρι» είχαν παρασκευαστεί με βόειο κρέας Ιταλίας.
Τι απαντά η ΝΙΚΑΣ
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι:
«Είχε προχωρήσει άμεσα σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς, από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, την 22η Μαρτίου 2013. Τα συγκεκριμένα προϊόντα φυλάσσονταν προς καταστροφή σε ειδικό χώρο, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια των τροφίμων».
»Έχει διακόψει την παραγωγή των προϊόντων αυτών, ταυτόχρονα με την απόσυρση, μέχρις ότου διασφαλιστεί η ποιότητα των εισαγόμενων πρώτων υλών»
»«Προχώρησε στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNΑ και στη διεξαγωγή πρόσθετων εσωτερικών ελέγχων, ώστε να εγγυηθεί με ακόμα αυστηρότερες διαδικασίες και προδιαγραφές την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της».
Το» πρόβλημα έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα. Αφορά στις διαδικασίες ελέγχου της ποιότητας των πιστοποιημένων εισαγόμενων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στις γραμμές παραγωγής τροφίμων».
»Για το λόγο αυτό η Νίκας λαμβάνει κάθε πρόσθετο μέτρο για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων της» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Ίντερ – Κόμο 4-0: «Τεσσάρα» και κορυφή για τους «νερατζούρι»
- Μπέτις – Μπαρτσελόνα 3-5: Πεντάρα με σούπερ Φεράν και +4!
- «Ο πατέρας ήταν γεμάτος αίματα» – Τι λέει μάρτυρας της τραγωδίας με το 2χρονο και το πίτμπουλ
- Κίνα: Ο «αναπνευστήρας» της Ρωσίας στον πόλεμο κυρώσεων
- Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: Σκάνδαλο στις παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας – Αγνοήθηκαν οι ανησυχίες των ενοίκων


