BMW i8 2013: Πράσινα άλογα στην πράσινη κόλαση
Το Nurburgring επέλεξαν οι άνθρωποι της BMW για να επιβεβαιώσουν τις ικανότητες του πρώτου υβριδικού τετράτροχου υψηλών επιδόσεων στην ιστορία της βαυαρικής φίρμας.
Στο περιβάλλον που αρμόζει σε ένα τετράτροχο υψηλών επιδόσεων βρέθηκε το υβριδικό i8 Coupe της BMW, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μετρήσει τις δυνάμεις του στην απαιτητικότερη -κατά γενική ομολογία- διαδρομή του πλανήτη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκδοση παραγωγής του i8 διαθέτει 2+2 θέσεις στο εσωτερικό της αλλά και επιδόσεις που δικαιολογούν και με το παραπάνω τον τίτλο του sportscar.
To πιθανότερο σενάριο θέλει το υβριδικό σύνολο του i8 να συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, καθώς τα αρχικά σχέδια για τη δημιουργία ενός τρικύλινδρου πετρελαιοκινητήρα μάλλον εγκαταλείπονται.
Η παρουσία του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης, σε συνδυασμό με το εξαιρετικά χαμηλό βάρος του βαυρικού coupe, εξασφαλίζει εντυπωσιακές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτ.), την ίδια στιγμή που το plug-in υβριδικό σύστημα φροντίζει για τον περιορισμό των ενεργειακών του απαιτήσεων.
AUTOMEDIA
- Κάτι καλό μαγειρεύεται: Ο Κρίστιαν Μπέιλ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Heat 2» – Όλα όσα γνωρίζουμε
- Τα δύο υπέροχα γκολ του Γιαμάλ στο πρώτο ημίχρονο του Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ (vids)
- Τεχεράνη: Δορυφορική εικόνα δείχνει καταστροφές στην επίσημη κατοικία του Χαμενεΐ
- Βούτσιτς: Στο Ιράν γίνεται αυτό που έγινε το 1999 στην Γιουγκοσλαβία
- Ηρακλής: Οι πανηγυρισμοί των «κυανόλευκων» για την άνοδο στη Super League (vids)
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός «εξ όσων γνωρίζω», λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί – Η Τεχεράνη επιθυμεί την «αποκλιμάκωση»
