Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ταξίδι» στη Λήμνο μέσα από υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας

«Ταξίδι» στη Λήμνο μέσα από υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας

O Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει» καλεί τους Αθηναίους σε ένα «ταξίδι» με αφετηρία την πλατεία Αγίας Ειρήνης και προορισμό τη Λήμνο, μέσω της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Προορισμός LXS». Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 19 ως τις 27 Απριλίου.

O Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει» καλεί τους Αθηναίους σε ένα «ταξίδι» με αφετηρία την πλατεία Αγίας Ειρήνης και προορισμό τη Λήμνο, μέσω της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Προορισμός LXS».

LXS, είναι τα διεθνή διακριτικά του Αερολιμένα της Λήμνου «Ήφαιστος».

Η καλλιτεχνική εκδήλωση αποτελεί μία προσπάθεια του συλλόγου να αντιμετωπίσει την κρίση που πλήττει το νησί, όπως και την υπόλοιπη χώρα, αλλά και να ξεφύγει από τετριμμένα, όπως η απλή απαρίθμηση προβλημάτων τοπικών κοινωνιών.

Με την συμβολή εθελοντών και την υποστήριξη του Δήμου Λήμνου, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα από τις 19 ως τις 27 Απριλίου.

Τις καθημερινές θα λειτουργεί από τις 17:00 το απόγευμα ως τις 23:00 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 23:00 το βράδυ.

Το θέμα είναι: «Η Λήμνος στα μάτια μου» καθώς οι 70 φωτογράφοι που μετέχουν –επαγγελματίες και
ερασιτέχνες με καταγωγή από Λήμνο, ή απλοί φίλοι του νησιού- με 700 και πλέον εικόνες κλήθηκαν
να παρουσιάσουν την παράδοση, τον πολιτισμό, το τοπίο του νησιού, κόντρα στα στερεότυπα.

«Η έκθεση πραγματοποιείται με σκοπό την προβολή της Λήμνου ως ποιοτικός προορισμός για διακοπές και την καλλιτεχνική ανάδειξη του ταλέντου νέων φωτογράφων που αγαπούν το νησί. Η προσπάθεια μας είναι ένα μήνυμα σε κρίσιμες εποχές για την αξία του εθελοντισμού και της κινητοποίησης των νέων για την επίλυση προβλημάτων του τόπου καταγωγής τους μέσω θετικών δράσεων και πρωτοβουλιών» δήλωσε ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου «Λημνιοί εν Δράσει», Στέλιος Αγάπιος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 20 Απριλίου στις 19:00 και θα συνοδευτούν από λήμνιες λιχουδιές και δοκιμή βραβευμένων κρασιών από ντόπιους παραγωγούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024