Επί ποδός πολέμου η Κορεατική Χερσόνησος
Ένα βήμα πριν από τον πόλεμο φαίνεται πως βρίσκεται η Κορεατική Χερσόνησος. Την Τετάρτη η Νότιος Κορέα αύξησε το επίπεδο συναγερμού επιτήρησης, εν μέσω ενδείξεων ότι η Βόρειος Κορέα ετοιμάζεται για νέα εκτόξευση πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς. Παράλληλα, έκλεισε συνοριακό πέρασμα με την Κίνα για τους τουρίστες.
Ένα βήμα πριν από τον πόλεμο φαίνεται πως βρίσκεται η Κορεατική Χερσόνησος. Την Τετάρτη η Νότιος Κορέα αύξησε το επίπεδο συναγερμού επιτήρησης, εν μέσω ενδείξεων ότι η Βόρειος Κορέα ετοιμάζεται για νέα εκτόξευση πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με αμερικανικές και νοτιοκορεατικές πηγές, τουλάχιστον ένας πύραυλος με βεληνεκές 3.000 χιλιομέτρων είναι έτοιμος για εκτόξευση.
Ο πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει το αμερικανικό νησί Γκουάμ, αλλά και την Ιαπωνία. Μάλιστα, το Τόκιο ανακοίνωσε ότι εγκατέστησε πυραύλους Πάτριοτ στο κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει πιθανό κορεατικό χτύπημα.
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη έκλεισε το συνοριακό πέρασμα της πόλης Νταντόνγκ προς τη Βόρειο Κορέα για τους τουρίστες.
Εκπρόσωπος τουριστικού πρακτορείου στη Νταντόνγκ δήλωσε ότι η απόφαση να κλείσει το πέρασμα της Νταντόνγκ για τους τουρίστες ελήφθη από τη Βόρειο Κορέα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των τελωνειακών αρχών της πόλης, τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά για εμπορικές δραστηριότητες.
«Τα τουριστικά πρακτορεία δεν μπορούν να οργανώσουν ταξίδια εκεί γιατί η βορειοκορεατική κυβέρνηση ζήτησε από τους ξένους να εγκαταλείψουν τη χώρα. Απ’ όσο γνωρίζω οι επιχειρηματίες μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα» τόνισε ο αξιωματούχος.
Η Πιονγιάνγκ έχει ανεβάσει τους τόνους τις τελευταίες ημέρες, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο πολέμου νοτιοκορεατικές, ιαπωνικές και αμερικανικές βάσεις στην περιοχή.
Η Βόρειος Κορέα προειδοποίησε τους ξένους πολίτες στη Νότιο Κορέα να εγκαταλείψουν τη χώρα, σε περίπτωση πολέμου.
Την Τρίτη, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν προειδοποίησε ότι η κρίση στην κορεατική χερσόνησο μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη.
Την ίδια ώρα, ανακοίνωση που αποδίδεται στη βορειοκορεατική Επιτροπή Ειρήνης Ασίας-Ειρηνικού αναφέρει ότι «η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο οδεύει προς θερμοπυρηνικό πόλεμο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όχι άλλο λούτρινο: O Παντς, το μωρό μακάκος που συγκίνησε το διαδίκτυο, έχει πλέον αληθινή αγκαλιά
- Μοναδικό ντοκουμέντο της εκτέλεσης των 200 της Καισαριανής η συλλογή Χόιερ – Η προπαγάνδα των Ναζί
- Αταμάν: «Θα είμαστε σίγουρα στο Final Four της Euroleague»
- Χανιά: Σχεδίαζαν εμπρηστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά – Δύο συλλήψεις
- Το βήμα τίτλου της Άρσεναλ και η επίθεση του Χιούρτζελερ στους «κανονιέρηδες»
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»


