Νέο πρόστιμο 200 ευρώ για οδηγούς που δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης
Πρόστιμο 200 ευρώ προβλέπειται για οδηγούς μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης, διαθέτουν ληγμένο δίπλωμα, ή δίπλωμα για άλλη κατηγορία οχήματος από αυτό που οδηγούν και αφαίρεση άδειας οδήγησης (στις περιπτώσεις που αυτό υπάρχει) για 30 ημέρες.
Στο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή σχετικά με την ηλεκτρονική διαδικασία, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), ενσωματώνει τις προβλέψεις Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στην έκδοση αδειών οδήγησης.
Προβλέπεται νέο πρόστιμο 200 ευρώ για οδηγούς μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης, διαθέτουν ληγμένο δίπλωμα, ή δίπλωμα για άλλη κατηγορία οχήματος από αυτό που οδηγούν και αφαίρεση άδειας οδήγησης (στις περιπτώσεις που αυτό υπάρχει) για 30 ημέρες.
Επίσης, στα 400 ευρώ διαμορφώνεται το πρόστιμο για όσους οδηγούν φορτηγό (πλην των Δημοσίας Χρήσεως που εμπίπτουν σε άλλο νόμο) ή λεωφορείο χωρίς ή με ληγμένο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ειδική άδεια οδήγησης για την εν λόγω κατηγορία) και αφαίρεση του διπλώματος για 30 ημέρες εφόσον αυτό υπάρχει.
Τα παράβολα για τις ιατρικές εξετάσεις παραμένουν στα 90 ευρώ και για την έκδοση της άδειας στα 30 ευρώ, ωστόσο αυξάνεται το συνολικό κόστος απόκτησης άδειας λόγω της υποχρέωσης παρακολούθησης περισσότερων ωρών πρακτικών μαθημάτων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια για δεύτερη φορά η 77χρονη που συνελήφθη μετά τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της
- Ο Χολμς απογοητεύτηκε από τον ατζέντη του και σταμάτησε τη συνεργασία του (pic)
- Οι ΗΠΑ φτωχαίνουν, η Ευρώπη βγαίνει μπροστά – Ο νέος δείκτης που αποκαλύπτει την αληθινή εικόνα
- Το ελληνικό πεντάγραμμο αποχαιρετά τη θρυλική Μαρινέλλα
- Τι λέει ο αλγόριθμος για τη Euroleague: Ο Ολυμπιακός και η… σίγουρη τετράδα και το 25% του Παναθηναϊκού (pics)
- Πότε κάνουν πρεμιέρα τα «πορτοκαλί» τιμολόγια στην ηλεκτρική ενέργεια



