Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H θηλυκή πλευρά της Μάργκαρετ Θάτσερ

H θηλυκή πλευρά της Μάργκαρετ Θάτσερ

Έμεινε στην ιστορία για την σκληρή οικονομική πολιτική της, όμως λίγοι ξέρουν την γυναίκα που κρύβονταν πίσω από την σιδερένια κυρία. Να μερικά πράγματα που δεν ξέραμε για αυτήν. Φωτό: abacapress.com/Visual Hellas

Λουκία Λυκίδη. Φωτό: abacapress.com/Visual Hellas

Η τσάντα της Θάτσερ επικράτησε να συμβολίζει την αποφασιστικότητα και το σκληρό διαπραγματευτικό της στιλ. Όπως είχε πει και ένα μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου «δεν μπορεί κοιτάξει ένα βρετανικό θεσμό και να μην το χτυπήσει με την τσάντα της». Το ρήμα handbagging επικράτησε σαν όρος και τον συμπεριέλαβε το Λεξικό της Οξφόρδης.
Ήταν πολύ αυστηρή με το τι έτρωγε: Μιλώντας για την αδυναμία της στις φρυγανιές με μαρμελάδα και την σοκολάτα είχε πει: «Καλύτερα να απέχεις εντελώς. Δεν μπορώ να μείνω στο ένα. Αν το παρακάνεις, πηγαίνει όλο στους γοφούς». Κάποια άλλη στιγμή είχε παραπονεθεί. «Σου βάζουν αυτά τα πεντανόστιμα ψωμάκια δίπλα σου και προσπαθείς να μην τα φας ακόμη και αν χρειαστεί να περιμένεις πάρα πολύ μέχρι να έρθει το φαγητό σου».
Καθάριζε και ενυδάτωνε το πρόσωπο της καθημερινά. «Από την εποχή που απέκτησα τα δίδυμα άρχισα να προσέχω το δέρμα μου. Όσο κουρασμένη και να είμαι αφαιρώ το μακιγιάζ πριν τον ύπνο και μετά βάζω ενυδατική.
Τα Marks&Spencer τις έστελναν ρούχα που ήξεραν πως της άρεσαν. Ήξεραν το γούστο της πολύ καλά.
Όταν κάλεσε την σχεδιάστρια Katharine Hamnett στην Ντάουνινγκ είδε με τρόμο ότι η σχεδιάστρια φορούσε ένα T-shirt με σλόγκαν εναντίον της απόφασης της Θάτσερ να αφήσει αμερικανικούς πυραύλους να σταθμεύσουν στην Βρετανία
Ο Φρανσουά Μιτεράν λέγεται πως είχε πει για αυτήν πως είναι «η Μπριζίτ Μπαρντό με τα μάτια του Καλιγούλα».
Όταν θέλησε να σκουρύνει την απόχρωση των μαλλιών της για να δείχνει πιο σοβαρή απογοητεύτηκε όταν είδε πως το αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο ανοιχτό απ’ότι το ήθελε. Δεν της άρεσε καθόλου όταν ο colourist της είπε ότι η αλλαγή δεν μπορούσε να γίνει αμέσως αλλά σε στάδια.

Όταν ρωτήθηκε για τα σημάδια στα λευκά σακάκια της από τα αγγίγματα των οπαδών της στις δημόσιες εμφανίσεις της είπε. Το λατρεύω. Το άγγιγμα είναι πολύ τρυφερό πράγμα» «Πρέπει να θυμάμαι να κρατώ το κεφάλι μου ψηλά όλη την ώρα» είχε πει μιλώντας για τον λαιμό της που παρακολουθούσε να χαλαρώνει καθώς γερνούσε.
Η Σιδηρά Κυρία είχε αδυναμία στον βρετανικό οίκο Aquascutum. Σύμφωνα με την πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια Margaret King (που στην συνέχεια έγινε προσωπική της στιλίστρια) αγαπούσε τα Aquascutum γιατί ήταν μια βρετανική οικογενειακή επιχείρηση. Η μητέρα της ήταν μοδίστρα και της άρεσε το ήθος της συγκεκριμένης επωνυμίας.
Κάποτε περιέγραψε την τσάντα της σαν το μόνο ασφαλές μέρος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Ξέροντας πόσο σημαντικό είναι ένα καλό χτένισμα για να σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση, λέγεται πως πριν από κάθε ταξίδι επικοινωνούσε με τον βρετανό πρέσβη για να ζητήσει έναν καλό τοπικό κομμωτή που να χρησιμοποιούσε θερμαινόμενα roller για τα μαλλιά που είχε μαζί της στα διεθνή της ταξίδια.

woman.in.gr

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024