Κλειστό το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας λόγω διαμαρτυρίας αστυνομικών
Οι αρχές της Αιγύπτου έκλεισαν την Κυριακή το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, καθώς οι αστυνομικοί που εργάζονται σε αυτό πραγματοποίησαν διαδήλωση στον διάδρομο τροχοδρόμησης, απαιτώντας αυξήσεις μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Οι αρχές της Αιγύπτου έκλεισαν την Κυριακή το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, καθώς οι αστυνομικοί που εργάζονται σε αυτό πραγματοποίησαν διαδήλωση στον διάδρομο τροχοδρόμησης, απαιτώντας αυξήσεις μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Οι αστυνομικοί, οι οποίοι ελέγχουν τα διαβατήρια των επιβατών διαβατηρίων και επιβλέπουν την ασφάλεια του αεροδρομίου, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στον διάδρομο του Ελ Μπορτζ ελ Αράμπ, απαιτώντας οι αρχές να τους αποδίδουν μέρος των φόρων αεροδρομίου που καταβάλλουν οι επιβάτες.
«Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας εκφράζει τη λύπη της για αυτή την ανεύθυνη συμπεριφορά», ανακοίνωσε η αιγυπτιακής ΥΠΑ, διευκρινίζοντας ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό ως τις 11:00 ώρα Ελλάδας την Δευτέρα.
Οι εξερχόμενες πτήσεις αναγκαστικά ακυρώθηκαν, ενώ οι εισερχόμενες εκτρέπονται στο αεροδρόμιο του Καΐρου, όπου οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε μια ανάλογη κινητοποίηση την Πέμπτη, χωρίς όμως να επηρεαστούν οι πτήσεις.
Το αεροδρόμιο Ελ Μπορτζ ελ Αράμπ της Αλεξάνδρειας μετατράπηκε σε διεθνές μετά το κλείσιμο του μεγαλύτερου αεροδρομίου της πόλης για εργασίες ανακαίνισης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Τι θα φέρει το πρώτο γεωτρύπανο
- Λίβανος: Ο Τραμπ θα επικροτούσε ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (vids)
- Γιορτή σήμερα 16 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Τα ζευγάρια στα ημιτελικά του Champions League
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]


