Από το «θησαυροφυλάκιο» της Bundesbank η χρηματαποστολή στην Κύπρο
Η νυχτερινή χρηματαποστολή στη Λάρνακα πριν το άνοιγμα των κυπριακών τραπεζών ξεκίνησε από τη γερμανική Bundesbank, υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα χαρτονομίσματα προέρχονταν από τα αποθεματικά που τηρεί η ΕΚΤ στην Bundesbank και οι εκπρόσωποι των κεντρικών τραπεζών δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν πως το ύψος του ποσού έφτανε τα πέντε δισ. ευρώ.
Η νυχτερινή χρηματαποστολή στη Λάρνακα πριν το άνοιγμα των κυπριακών τραπεζών ξεκίνησε από τη γερμανική Bundesbank, υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της γερμανικής κεντρικής τράπεζας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη Handelsblatt.
Τα χαρτονομίσματα προέρχονταν από τα αποθεματικά που τηρεί η ΕΚΤ στην Bundesbank.
Oι εκπρόσωποι των κεντρικών τραπεζών δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν πως το ύψος του ποσού έφτανε τα πέντε δισ. ευρώ.
«Τα χαρτονομίσματα προέρχονταν από τα λογιστικά αποθέματα της ΕΚΤ που τηρούνται στην Bundesbank κατ’ εντολή της ΕΚΤ» ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας που επικαλούνται ξεχωριστά η Handelsblatt και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η «επιχείρηση» έγινε με πτήση της Lufthansa και υπό τον συντονισμό της ΕΚΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαλάνδρι: Φωτιά σε διαμέρισμα – Απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας
- Ανακοίνωσε sold out και με τη Λεβερκούζεν Ολυμπιακός (pic)
- Γαλλία: Ο Λεκορνί προσφεύγει στο άρθρο 49.3 – Θα περάσει τον προϋπολογισμό παρακάμπτοντας τη Βουλή
- Ανείσπρακτά ενοίκια: Τα SOS για τους ιδιοκτήτες – Πώς θα εισπραχθούν
- Εντυπωσιακός ο Λεβαδειακός, προηγήθηκε στο ημίχρονο του Παναιτωλικού με 3-0 (vids)
- Λόρα: Στην πρώτη ημέρα της εξαφάνισης αναζητά τη λύση του μυστηρίου η ΕΛ.ΑΣ. – Για εξηγήσεις κλήθηκαν οι γονείς

