«Οι οffshore δηλητηριάζουν τη φορολογική συνείδηση» προειδοποιεί ο γγ Διαφάνειας
Ούτε πάταξη της διαφθοράς μπορεί να επιτευχθεί, ούτε διαφάνεια να επικρατήσει όσο η διεθνής κοινότητα διατηρεί νομοθετικά πλαίσια όπως αυτά της ίδρυσης οffshore σε διάφορες χώρες. Αυτό τόνισε ο Γ.Σούρλας, γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά το πέρας της ημερίδας με θέμα «Διαφάνεια και Offshore Εταιρείες».
Ούτε πάταξη της διαφθοράς μπορεί να επιτευχθεί, ούτε διαφάνεια να επικρατήσει όσο η διεθνής κοινότητα διατηρεί νομοθετικά πλαίσια όπως αυτά της ίδρυσης οffshore σε διάφορες χώρες. Αυτό τόνισε ο Γ.Σούρλας, γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά το πέρας της ημερίδας με θέμα «Διαφάνεια και Offshore Εταιρείες».
Μέσω των οffshore τα προϊόντα ανατιμολογούνται ακόμη και 500% παραπάνω, όπως προκύπτει από τιμολόγια που παρουσίασε ο Γ.Σούρλας στην ημερίδα.
«Οι οffshore ρίχνουν βαριά στη σκιά τους, ιδιαίτερα σε αυτήν τη χρονική περίοδο της μεγάλης κρίσης όταν ορισμένοι πλουτίζουν και οι πολλοί πένονται» δήλωσε ο Γ.Σούρλας, ενώ προσέθεσε πως «δηλητηριάζουν την φορολογική συνείδηση, καταστρατηγούν κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και διαφάνειας.»
Κλείνοντας, ο γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τόνισε πως «παρά τις δυσχέρειες που υπάρχουν από το καθεστώς που ισχύει στην παγκόσμια κοινότητα οφείλουμε εκτός από παρεμβάσεις στους διεθνείς οργανισμούς να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου και περαιτέρω ενεργοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών στη χώρα μας.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442