Ειδοποιήσεις για επικείμενο λουκέτο στέλνει ο Δήμος Αθηναίων σε 34 θέατρα που βρέθηκαν να μην διαθέτουν άδεια λειτουργίας. Από τη πλευρά τους, οι θεατρικοί επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως το καθεστώς λειτουργίας των θεάτρων βασίζεται σε έναν αναχρονιστικό νόμο της δεκαετίας του '30, ο οποίος δεν προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα.

Ειδοποιήσεις για επικείμενο λουκέτο στέλνει ο Δήμος Αθηναίων σε 34 θέατρα που βρέθηκαν να μην διαθέτουν άδεια λειτουργίας.

Από τη πλευρά τους, οι θεατρικοί επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως το καθεστώς λειτουργίας των θεάτρων βασίζεται σε έναν αναχρονιστικό νόμο της δεκαετίας του ’30, ο οποίος δεν προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα.

Ορισμένοι μάλιστα δηλώνουν ότι προσανατολίζονται στο να κλείσουν οι ίδιοι τις αίθουσές τους προκειμένου να αποφύγουν το λουκέτο.

Ο Δήμος πραγματοποίησε ελέγχους σε τουλάχιστον 83 θεατρικές αίθουσες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. Το κλιμάκιο ελεγκτών διαπίστωσε προβλήματα σε αρκετά θέατρα δρομολόγησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Τέσσερα θέατρα που βρέθηκαν να μην διαθέτουν άδεια έχουν ήδη λάβει ειδοποίηση για τη σφράγιση των χώρων τους από τη Διεύθυνση Εμπορίου και Ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων Μεταξύ αυτών, είναι το θέατρο Θεμέλιο, ο χώρος Τέχνης Vault και η Knot Gallery. Οι υπόλοιπες 30 σκηνές αναμένεται να λάβουν αντίστοιχες επιστολές τις επόμενες μέρες.

Για λουκέτο στα θέατρα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας είχε μιλήσει παλαιότερα σε δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, αντιδήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Διεύθυνσης Εμπορίου και Ανάπτυξης. Σημείωνε τότε ότι 34 τους 83 θεατρικούς χώρους που λειτουργούν στα όρια του δήμου Αθηναίων λειτουργούν χωρίς άδεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr