Υπέρ της εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη τάσσεται ο Αλέκος Αλαβάνος
Υπέρ της άμεσης αποχώρησης της Κύπρου από την ευρωζώνη, τάσσεται ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής», Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι «με δραματικό τρόπο οι εξελίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία υποδεικνύουν ότι για μια περιφερειακή χώρα σε κρίση ο μόνος δρόμος διάσωσης, ανασυγκρότησης και κοινωνικής προόδου είναι η άμεση αποχώρηση από την ευρωζώνη, το 'Σχέδιο Β'».
Υπέρ της άμεσης αποχώρησης της Κύπρου από την ευρωζώνη, τάσσεται ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής», Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι «με δραματικό τρόπο οι εξελίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία υποδεικνύουν ότι για μια περιφερειακή χώρα σε κρίση ο μόνος δρόμος διάσωσης, ανασυγκρότησης και κοινωνικής προόδου είναι η άμεση αποχώρηση από την ευρωζώνη, το ‘Σχέδιο Β’».
Ο κ. Αλαβάνος υποστηρίζει ότι το πρόβλημα στην Κύπρο δεν αφορά τους μεγαλοκαταθέτες -από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- με τους φουσκωμένους λογαριασμούς από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. «Αυτοί» προσθέτει «οφείλουν να πληρώσουν βαριά το τίμημα των ανομιών τους και να γνωρίσουν το σπαθί της Δικαιοσύνης».
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, αφορά τους μικρούς και μεσαίους καταθέτες με τις αποταμιεύσεις μιας ζωής.
«Μέχρι τώρα, με τους όρους που επέβαλε η ευρωζώνη στις χώρες σε κρίση έχει αποδειχθεί ότι καμία ασφάλεια δεν υπάρχει για τον μισθό. Καμία ασφάλεια για τη σύνταξη. Καμία ασφάλεια για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Καμία ασφάλεια για τη θέση εργασίας. Καμία ασφάλεια για τα ακίνητα των λαϊκών στρωμάτων» λέει ο κ. Αλαβάνος.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εθνικοποίηση των τραπεζών, η αποχώρηση από την ευρωζώνη, μαζί με τον οικονομικό σχεδιασμό και το Κοινωνικό Κράτος, αποτελούν τις συντεταγμένες για το Σχέδιο Β’, το οποίο δεν είναι αναγκαίο μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Κυπριακή Δημοκρατία, όπου βρίσκει πια ανοικτή στήριξη, καθώς και για τις άλλες χώρες της περιφέρειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Λίβανος εργάζεται για να επιτύχει «την ισραηλινή αποχώρηση από το έδαφός του»
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: «Γελοίες και διασκεδαστικές» οι απειλές για ναυτικό αποκλεισμό
- Bαθμολογία Euroleague: Τα δεδομένα μετά τη νίκη της Χάποελ – Τι ισχύει για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
- Αυστρία – Ελλάδα 38-16: Ιστορική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών χάντμπολ στο EURO 2026
- Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-2: Ακόμη πιο «κοντά» στο Champions League το «κίτρινο υποβρύχιο»
- Ευρώπη: Ελλείψεις καυσίμων για αεροσκάφη προ των πυλών

