To PKK απελευθέρωσε οκτώ Τούρκους στο βόρειο Ιράκ
Οι αντάρτες του ΡΚΚ απελευθέρωσαν οκτώ Τούρκους στο βόρειο Ιράκ τους οποίους κρατούσαν εδώ και δυο χρόνια, ανακοίνωσε κούρδος βουλευτής της Τουρκίας που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία στην οποία παραδόθηκαν οι πρώην κρατούμενοι.
Οι αντάρτες του ΡΚΚ απελευθέρωσαν οκτώ Τούρκους στο βόρειο Ιράκ τους οποίους κρατούσαν εδώ και δυο χρόνια, ανακοίνωσε κούρδος βουλευτής της Τουρκίας που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία στην οποία παραδόθηκαν οι πρώην κρατούμενοι.
Οι οχτώ αφέθησαν ελεύθεροι ύστερα από έκκληση του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που επανελήφθησαν τον Δεκέμβριο με την ‘Αγκυρα, σύμφωνα με αναφορές προσώπων κοντά στη διαδικασία που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Μας παρέδωσαν τους κρατουμένους αυτούς σώους και αβλαβείς κοντά στο Ντοχούκ (ιρακινό Κουρδιστάν)» ανέφερε ο Χουζαμετίν Ζεμπερλίογλου, μέλος του φιλοκουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία.
Οι οκτώ, υπάλληλοι και στρατιωτικοί, είχαν συλληφθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Σύμφωνα με τον Ζεμπερλίογλου, θα μεταφερθούν οδικώς ως τα ιρακινο-τουρκικά σύνορα του Χαμπούρ, κοντά στην τουρκική πόλη Τσιζρέ, όπου θα συναντήσουν συγγενικά τους πρόσωπα.
Κυβερνητικές και κουρδικές πηγές εκτιμούν ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα απευθύνει στις 21 Μαρτίου, με την ευκαιρία του κουρδικού Νέου ‘Ετους, έκκληση για κατάπαυση του πυρός και για πλήρη κατάθεση των όπλων ως τον Αύγουστο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»

