Στις 5 Ιουνίου η συζήτηση στο ΣτΕ για την εισφορά στα φωτοβολταϊκά
Στις 5 Ιουνίου προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά κατά της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου, που επιβλήθηκε στις επιχειρήσεις.
Στις 5 Ιουνίου προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά κατά της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου, που επιβλήθηκε στις επιχειρήσεις.
Ο ΣΠΕΦ αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της ρύθμισης, λόγω της αναδρομικότητάς της, καθώς εφαρμόστηκε και στα εν λειτουργία έργα καταστρατηγώντας εκ των υστέρων το πλαίσιο λειτουργίας τους, αλλά και του οριζόντιου, μη αναλογικού, χαρακτήρα του μέτρου, που δεν λαμβάνει υπόψη την φοροδοτική ικανότητα της κάθε μονάδας.
Ο ΣΠΕΦ έχει προσφύγει, επίσης, στις Γενικές Διευθύνσεις Ενέργειας και Ανταγωνισμού της Κομισιόν με αντίστοιχες καταγγελίες.
Η έκτακτη εισφορά είναι ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν για τη συγκράτηση του ελλείμματος του λογαριασμού από τον οποίο χρηματοδοτείται η αγορά ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.
Παρ΄όλα αυτά, το έλλειμμα βαίνει αυξανόμενο και αναμένεται να φθάσει εφέτος στα 670 εκατ. ευρώ και στο τέλος του 2014 σε 1,32 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραυματίστηκε ο βασικός τερματοφύλακας της Λεβερκούζεν – Λίγες ημέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό
- Συρία: Οι Κούρδοι κατηγορούν την κυβέρνηση για προδοσία – Σε εξέλιξη βίαιες συγκρούσεις
- «Σαδίστρια νυμφομανής» – Όταν η CIA φακέλωσε την Έρθα Κιτ ως «επικίνδυνη κομμουνίστρια, εχθρό του λαού»
- Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Πανσερραϊκού (pic)
- Νέα απεργία προγραμματίζουν οι οδηγοί ταξί – Οι ημερομηνίες
- Ολυμπιακός – Μαρούσι 104-89: Νέα «100άρα» και 14/14 για τους Πειραιώτες
