Προς παράταση ενός έτους στην Πορτογαλία για το έλλειμμα
Οι διεθνείς δανειστές θα δώσουν παράταση ενός έτους, έως το 2015, στην Πορτογαλία για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, σύμφωνα με πηγές με γνώση της έκθεσης της τρόικας που επικαλείται το Reuters.
Οι διεθνείς δανειστές θα δώσουν παράταση ενός έτους, έως το 2015, στην Πορτογαλία για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, σύμφωνα με πηγές με γνώση της έκθεσης της τρόικας που επικαλείται το Reuters.
Η παράταση δόθηκε, καθώς αναγνωρίστηκε ο αντίκτυπος της ευρωπαϊκής ύφεσης στη χώρα, όπως επίσης και οι προσπάθειές της να πετύχει τους στόχους που τέθηκαν με το σχέδιο διάσωσης των 78 δισ. ευρώ.
«Σημειώνονται μεγάλες προσπάθειες προσαρμογής που αναγνωρίζονται. Υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των δανειστών ότι το κλίμα στο εξωτερικό έχει επιδεινωθεί και ότι η χώρα χρειάζεται άλλο ένα έτος για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3%», είπε μία πηγή.
Ελεγκτές της τρόικας βρίσκονται στη Λισαβόνα ολοκληρώνοντας την τριμηνιαία έκθεσή τους και ίσως προτείνουν χαλάρωση των στόχων.
«Ο στόχος του 3% θα επιτευχθεί το 2015. Η ύφεση εφέτος θα είναι υψηλότερη, κοντά στο 2%, καθιστώντας δυσκολότερη την εκτέλεση του προϋπολογισμού», είπε η πηγή που βρίσκεται στη Λισαβόνα.
Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας αρνήθηκε να σχολιάσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση: Χαμηλές ταχύτητες στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Εκνευρίστηκε ο Αντετοκούνμπο μετά την ήττα των Μπακς: Πέταξε την μπάλα και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή
- Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στο Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν σε καμπίνα πλοίου με χρυσαφικά και δεκάδες χρυσές λίρες
- Καταγγελίες για παράνομο παρκάρισμα με ένα κλικ – Δωρεάν εφαρμογή για τα κακώς κείμενα των πόλεων
- Ενεργειακό σοκ και πληθωρισμός – Γιατί η Ευρώπη θα πληρώσει ακριβά τον πόλεμο κατά του Ιράν
- Το Ιράν έχασε. Το Ισραήλ μπορεί να κερδίσει;


