Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 7 Μαρτίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 7 Μαρτίου

Εννέα (!) ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Τσικνοπέμπτη, 7 Μαρτίου 2013. Ανάμεσά τους το πολυαναμενόμενο Οζ, Μέγας και Παντοδύναμος, το The Paperboy με την προκλητική παρουσία της Νικόλ Κίντμαν και Το Πρόσωπο της Ομίχλης του Σεργκέι Λόζνιτσα, καθώς και τρία ελληνικά ντοκιμαντέρ.

Εννέα (!) ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Τσικνοπέμπτη, 7 Μαρτίου 2013. Ανάμεσά τους το πολυαναμενόμενο Οζ, Μέγας και Παντοδύναμος, το The Paperboy με την προκλητική παρουσία της Νικόλ Κίντμαν και Το Πρόσωπο της Ομίχλης του Σεργκέι Λόζνιτσα, καθώς και τρία ελληνικά ντοκιμαντέρ.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο Ψυχαγωγία in.gr

The Paperboy

Ένας δημοσιογράφος επιστρέφει στη γενέτειρά του στη Φλόριντα μαζί με έναν συνεργάτη του για να ερευνήσει την υπόθεση ενός μελλοθάνατου. Στις έρευνες εμπλέκονται μια προκλητική γυναικεία παρουσία και ο νεαρός αδελφός του. Δυστυχώς, ο σκηνοθέτης Λι Ντάνιελς δυσκολεύεται να αποφασίσει τι ταινία θέλει να φτιάξει και μπλέκει διάφορα στυλ και είδη, με αποτέλεσμα η ταινία να μην έχει τελικά συνοχή. Η Νικόλ Κίντμαν είναι, ίσως, η μόνη που διασώζεται από το ναυάγιο, καθώς δίνει μια ερμηνεία θαρραλέα.

Σκηνοθεσία: Λι Ντάνιελς
Πρωταγωνιστούν: Ζακ Έφρον, Νικόλ Κίντμαν, Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζον Κιούζακ

Το Πρόσωπο της Ομίχλης

Το 1942 ένας αθώος σιδηροδρομικός υπάλληλος συλλαμβάνεται στη Σοβιετική Ένωση από αντάρτες ως συνεργάτης των Γερμανών και οδηγείται στο δάσος για να εκτελεστεί. Θα σωθεί από μία ανταλλαγή πυρών, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον τραυματισμένο εχθρό του και θα αναγκαστεί να κάνει μια ηθική επιλογή κάτω από ανήθικες συνθήκες.

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Λόζνιτσα
Πρωταγωνιστούν: Βλάντιμιρ Σβίρσκι, Βλάντισλαβ Αμπάσιν, Σεργκέι Κολέσοφ

Οζ, Μέγας και Παντοδύναμος

Πολυαναμενόμενη η νέα παραγωγή του Οζ, αλλά μάλλον απογοητευτική. Ενώ διαθέτει φαντασμαγορικά εφέ, υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, προδίδεται από τους αδιάφορους χαρακτήρες της, τις κακές ερμηνείες και την αφέλεια της πλοκής. Φυσικά, δεν φτάνει σε μαγεία τον κλασικό Μάγο του Οζ, αλλά ούτε και με την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων μπορεί να συγκριθεί, καθώς μπορεί η ταινία του Τιμ Μπάρτον να υπολειπόταν σε εφέ, είχε, όμως, περίσσευμα σε καρδιά. Πάντως, ο Σαμ Ράιμι κατάφερε να κάνει μια ταινία που θα απολαύσουν τουλάχιστον τα παιδιά.

Σκηνοθεσία: Σαμ Ράιμι
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Φράνκο, Μισέλ Ουίλιαμς, Ρέιτσελ Βάις, Μίλα Κούνις

Κατερίνα Γώγου-Για την αποκατάσταση του Μαύρου

Το πορτρέτο της Κατερίνας Γώγου (ποιήτριας, ηθοποιού και προσωπικότητας των Εξαρχείων), η οποία πέθανε το 1993 αποκαλύπτεται στο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Μοσκοΐτση, μέσα από αρχειακό υλικό και εξομολογήσεις φίλων και συνεργατών της.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτσης

Παρενέργειες

Ένας ψυχίατρος παρακολουθεί τη νεαρή Έμιλι, μετά από μία απόπειρα αυτοκτονίας. Ο άνδρας της Έμιλι βρίσκεται στη φυλακή για χρηματοοικονομικές απάτες. Της συνταγογραφεί ένα πειραματικό φάρμακο για την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ωστόσο, όταν ο σύζυγός της αποφυλακίζεται τα πράγματα παίρνουν απροσδόκητη τροπή. Το τελευταίο διάστημα ο Στίβεν Σόντερμπεργκ μάς έχει συνηθίσει σε αδιάφορες ταινίες και απ’ ότι λένε οι ξένοι κριτικοί το Side Effects δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Ρούνι Μάρα, Τζουν Λο, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

Μετά το Μάη

Λίγο έξω από το Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ο Ζιλ, ένας νέος που τελειώνει το σχολείο, παρασύρεται από την πολιτική και δημιουργική αναταραχή της εποχής. Όπως και οι φίλοι του, βρίσκεται ανάμεσα στις ριζοσπαστικές πολιτικές δεσμεύσεις και στις προσωπικές του προσδοκίες. Οι πράξεις τους θα τους φέρουν στην Ιταλία και αργότερα στο Λονδίνο, όπου μέσα από ερωτικές συναντήσεις και καλλιτεχνικές ανακαλύψεις, κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για να βρουν τη θέση τους μέσα σε αυτούς τους ανήσυχους καιρούς.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασαγιάς
Πρωταγωνιστούν: Κλεμάν Μεταγιέ, Λολά Κρετόν, Φελίξ Αρμάν

Μια Νύχτα στην Αθήνα

Ένας ταξιτζής πιστεύει στο Θρύλο και είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για τον έρωτα. Μια σεναριογράφος ζει τις ιστορίες που η ίδια γράφει. Τρεις φοιτητές αναλαμβάνουν ψεύτικα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Μία διάσημη σοπράνο θυσιάζει το ταλέντο της για να συμφιλιωθεί με την κόρη της. Μία tatoo artist χαράζει τις ποινές της σε σάρκες και ψυχές. Μια τραβεστί βάζει τον εραστή της στη θέση του. Μια παρουσιάστρια ραδιοφώνου ξορκίζει την κατάθλιψη ζώντας στα FM. Η Αθήνα by night και τα πλάσματά της: άνθρωποι που θα συναντηθούν σε μία νύχτα που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αρβανίτης
Πρωταγωνιστούν: Κλέωνας Γρηγοριάδης, Μαρία Γεωργιάδου, Κάτια Δανδουλάκη, Μάνος Παπαγιάννης, Άννα Ανδριανού

Spitfire: Back to Zero

H ιστορία ενός από τα καλύτερα ελληνικά χέβι μέταλ συγκροτήματα, των Spitfire. Ένα γκρουπ που είχε όλα τα φόντα να μεγαλουργήσει, αλλά και την τραγική ατυχία ο αρχικός τραγουδιστής του, Ντίνος Κωστάκης, να τραυματιστεί σοβαρά και να απομακρυνθεί οριστικά από το τραγούδι.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ρήγας

Black Box

Οι πρόβες, οι παραστάσεις και οι εξομολογήσεις των μελών του Black Box, της πειραματικής σκηνής της Κρατικής Σχολής Χορού.

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Ρήγας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024