Νέες παρατάσεις για τους φορολογουμένους με εμβάσματα στο εξωτερικό
Τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που έχουν αποστείλει εμβάσματα στο εξωτερικό τα έτη 2009 - 2011 και ζητούν χρόνο για να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ζήτησε από τις εφορίές ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης. Η νέα διορία είναι έως τις 20 Μαρτίου.
Τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που έχουν αποστείλει εμβάσματα στο εξωτερικό τα έτη 2009-2011 και ζητούν χρόνο για να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ζήτησε από τις εφορίές ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης.
Στο πλαίσιο του χειρισμού των υποθέσεων φορολογουμένων που έχουν αποστείλει στο εξωτερικό εμβάσματα τα έτη 2009 – 2011 και οι οποίοι έχουν λάβει σχετική πρόσκληση από τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να υποβάλουν συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις ο υφυπουργός Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία η ειδική εφαρμογή που λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 20 Μαρτίου 2013.
Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο υπάρχουν αιτήσεις από πολλούς φορολογούμενους με τις οποίες ζητούν παράταση της προθεσμίας για την εκ μέρους τους ενημέρωση της ανωτέρω εφαρμογής.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι, με αιτήσεις τους ζητούν παράταση της προθεσμίας υποβολής των οικείων δικαιολογητικών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., επειδή δεν μπορούν να τα συγκεντρώσουν έγκαιρα λόγω καθυστέρησης εκ μέρους τρίτων (π.χ. τραπεζών), οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. παρακαλούνται να εξετάζουν κάθε περίπτωση χωριστά και να χορηγούν τη σχετική παράταση εφόσον το κρίνουν απολύτως απαραίτητο.
Η υστέρηση οφείλεται αφενός στην δυσκολία πολλών φορολογουμένων να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα αποδεικτικά (πχ βεβαιώσεις μερισμάτων), αλλά και στο ότι λόγω της συνένωσης και μετακομίσεων των εφοριών όμως, πολλές δεν έχουν άμεση πρόσβαση στα παλαιά αρχεία τους.
Σημειώνεται πως τα χρηματικά ποσά που δεν θα δικαιολογηθούν θα θεωρηθούν προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη πηγή ή αιτία και θα φορολογηθούν με συντελεστή 45%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν εκτελεί σχέδιο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για εξάπλωση του πολέμου
- Η νύφη φορούσε Birkenstock – Η πολιτιστική ανατροπή των σανδαλιών που περιγελούσαμε
- Πότε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Αντρέα Τρινκιέρι
- Τέμπη: Με την παρουσία συγγενών θυμάτων αλλά χωρίς το Δημόσιο, η δίκη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- Υγροί κρύσταλλοι από οθόνες και κινητά ανιχνεύονται στα δελφίνια
- Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη – Στόχος διερχόμενο ΙΧ στη λεωφόρο Μαραθώνος – Βρέθηκαν κάλυκες

