Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Μάχες» τετράδας και… επιβίωσης στα φιλέ της Α1 γυναικών

«Μάχες» τετράδας και… επιβίωσης στα φιλέ της Α1 γυναικών

Τρεις και... σήμερα για το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α1 γυναικών και το ενδιαφέρον επικεντρώνονται στις ομάδες που θα ακολουθήσουν την ΑΕΚ στα πλέι οφ, αλλά και σε ποιες θα «σωθούν» με το ΔΑΣΩ να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ελπίδες. Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Ηρακλής Κηφισιάς - Μαρκόπουλο, Μακεδόνες - ΣΑΑΚ Ανατόλια,
ΦΟ Βριλησσίων - ΓΣ Ηρακλής και ΟΠ Ρεθύμνου - Ολυμπιακός.

Τρεις και… σήμερα για το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α1 γυναικών και το ενδιαφέρον επικεντρώνονται στις ομάδες που θα ακολουθήσουν την ΑΕΚ στα πλέι οφ, αλλά και σε ποιες θα «σωθούν» με το ΔΑΣΩ να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ελπίδες.

Ηρακλής Κηφισιάς – Μαρκόπουλο
Παιχνίδι που αναμφισβήτητα δίνει τον πρώτο λόγο στον γηπεδούχο είναι το Ηρακλής Κηφισιάς – Μαρκόπουλο, αφού οι Κηφισιώτισσες έχουν χάσει στο Ζηρίνειο μόνο από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και τον δεύτερο (και ισόβαθμο) Ολυμπιακό. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων προέρχεται από ένα βεβαρημένο και κουραστικό πρόγραμμα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (νίκη με 3-2 στο Ρέθυμνο για τους «8» του Κυπέλλου και νίκη 3-2 επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη), όμως, ο Γιάννης Λάιος, ελπίζει ότι η ομάδα του θα τα καταφέρει: «Χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη για να πάμε την επόμενη αγωνιστική στην έδρα του Ολυμπιακού με καλή ψυχολογία. Προσωπικά θεωρώ ότι θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ηρακλή να πάει ισόβαθμος την άλλη Τετάρτη στο Ρέντη γι’ αυτό θα είναι σημαντικό να μην κουραστούμε περισσότερο στο ματς με το Μαρκόπουλο». Ωστόσο, το γηπεδούχο σωματείο δεν θα έχει στη διάθεση του την Κατερίνα Γιώτα, η οποία έπαιξε με πρόβλημα τραυματισμού κόντρα στον Ηρακλή και έπαθε υποτροπή. Έτσι, ολόκληρη την εβδομάδα έκανε θεραπείες και δεν κατάφερε να προπονηθεί. Από την άλλη, το Μαρκόπουλο προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον ΟΠΕΡ και η 8η θέση, μόνο να επαναπαύεται δεν επιτρέπει στον Γιώργο Λυκούδη: «Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο παιχνίδι μας περιμένει στην Κηφισιά και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε σε κάθε ματς και να δίνουμε το καλύτερο δυνατό γιατί το Μαρκόπουλο βρίσκεται ανάμεσα στις επτά ομάδες που θα κυνηγήσει τη σωτηρία του».

Μακεδόνες – ΣΑΑΚ Ανατόλια

Ντέρμπι «ζωής και θανάτου» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την αναμέτρηση ανάμεσα στους Μακεδόνες και το Ανατόλια. Οι γηπεδούχες στηρίζονται πολύ στην έδρα τους τα Κύμινα, καθώς εκεί μετρούν τις 5 από τις 6 συνολικά νίκες τους στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, με τους Μακεδόνες να μετρούν τρεις σερί ήττες και να βρίσκονται στη 10η θέση, η «μάχη» με το 7ο Ανατόλια (που όμως απέχει μόλις ένα τρίποντο), είναι πολύ σημαντική και αυτό το γνωρίζει καλά ο τεχνικός της ομάδας, Μανώλης Σκουληκάρης: «Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, όποιος θα έχει λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι, θα πάρει και το ματς. Οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Το Ανατόλια είναι πιο έμπειρη ομάδα από εμάς, αλλά εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας». Από την άλλη, ο Γιώργος Περσιανλής, που μετράει περίπου 20 ημέρες στον πάγκο του Ανατόλια έχει ήδη μετρήσει μία νίκη και μία ήττα (νίκη 3-0 επί των Τραχώνων και ήττα 3-1 από τον Παναθηναϊκό): «Η σειρά των παιχνιδιών που έχει απομείνει είναι μόνο ντέρμπι. Άρα μιλάμε για ένα ακόμη σημαντικό ματς και αν θέλουμε να ενισχύσουμε τον στόχο μας που είναι η σωτηρία, τότε θα πρέπει να θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να πάρουμε τη νίκη που θα μας απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη».

ΦΟ Βριλησσίων – ΓΣ Ηρακλής
Τα Βριλήσσια δεν είναι… άνετα βαθμολογικά και ένα «τρίποντο» ή «δίποντο» κόντρα στον Ηρακλή θα ήταν τεράστια υπόθεση, αλλά σίγουρα δεν θα είναι εύκολο… «Το παιχνίδι που μας περιμένει είναι πολύ δύσκολο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, δεν έχουμε κι άλλη επιλογή…», εξηγεί ο Μάρκος Κωβαίος που συνεχίζει με 9 αθλήτριες. «Δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα όσον αφορά την παραμονή. Πολλά θα κριθούν στα αυριανά παιχνίδια, ενώ στη συνέχεια κάποιοι έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα από άλλους.
Το Μαρκόπουλο και ο Παναθηναϊκός έχουν αβαντάζ σε αυτό το θέμα, σε σχέση με τους Τράχωνες και τους Μακεδόνες, ενώ εμείς είμαστε κάπου στη μέση», πρόσθεσε.
Από την άλλη, ο Ηρακλής που… κρυφοκοιτάζει την 4άδα και τα πλέι οφ, πιθανότατα θα παραταχθεί ξανά χωρίς την Όλγα Στράντζαλη, η οποία έχει λείψει από τα τρία τελευταία ματς, ακολουθώντας συντηρητικό πρόγραμμα. «Στόχος μας είναι η νίκη, όπως, δηλαδή και σε κάθε αγώνα που δίνουμε, θέλοντας παράλληλα να παίξουμε καλό βόλεϊ. Ωστόσο, η είσοδος στην τετράδα δεν αποτελεί αυτοσκοπό φέτος για τον Ηρακλή. Εάν έρθει στην πορεία θα είναι καλοδεχούμενη, αλλά δεν μας αγχώνει και δεν είναι μονόδρομος», τόνισε ο τεχνικός του Ηρακλή, Παναγιώτης Καλπάκης.

ΟΠ Ρεθύμνου – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής το Ρέθυμνο θέλει να «σφραγίσει» την τέταρτη θέση απέναντι στον Ολυμπιακό που καθώς έχασε την πρωτιά, «καίγεται» για βαθμούς για να παραμείνει δεύτερος.
«Είναι δύσκολο παιχνίδι με φαβορί τον Ολυμπιακό», παραδέχθηκε ο τεχνικός του ΟΠΕΡ, Μιχάλης Χαχαγιόπουλος και πρόσθεσε: «Θέλουμε να βγάλουμε την ίδια ψυχή που βγάζουμε στα τελευταία παιχνίδια και να είμαστε ανταγωνιστικοί όσο μπορούμε και όσο μας δώσει δικαίωμα ο Ολυμπιακός. Περιμένουμε το γήπεδο κατάμεστο, καθώς ήδη έχουν πουληθεί εισιτήρια και εύχομαι να γίνει καλό παιχνίδι που θα δικαιολογεί τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων». Νοκ άουτ από την ομάδα του Ρεθύμνου είναι οι κεντρικές Ροδινού και Χατζοπούλου.
Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκες», χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, ετοιμάζονται για έναν ακόμα «τελικό» αφήνοντας πίσω τους την κακή «παρένθεση» της ήττας από την ΑΕΚ και με οδηγό το εύκολο 3-0 στον πρώτο γύρο, θέλουν να επιστρέψουν με «τρίποντο» από την Κρήτη.

Πρωτάθλημα: Α1 Εθνικής κατ. Γυναικών
Σάββατο 2/3/2013

Ζηρινείου 18.00 ΓΣΚ Ηρακλής – ΑΟ Μαρκοπούλου Μιχαήλογλου-Μεταξά Τριανταφύλλου
Κυμίνων 19.00 ΑΣ Μακεδόνες – ΣΑΑΚ Ανατόλια Αβραμίδης-Μπόμπορας Τσοπάνογλου
Βριλησσίων 18.00 ΦΟ Βριλησσίων – ΓΣ Ηρακλής Μάλφας-Κομπούρας Διαμαντόπουλος
Ρεθύμνου 16.00 ΟΠ Ρεθύμνου – Ολυμπιακός ΣΦΠ Κοκοτσάκης-Βλαχάκης Πολίτης

Κυριακή 3/3/2013

Ιωνικού 20.30 ΑΕΚ Αθηνών – ΑΟ Τραχώνων Δευτερίγος-Νικολόπουλος Μαυρικίδης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024