Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο τη Τρίτη, καθώς η διόρθωση στην Ευρώπη με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία οδηγεί τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Στις 11:00 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 1,71% στις 977,46 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 13,8 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε πτώση 2,20% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 2,27%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 5,12%.

Ανοδικά κινούνταν 5 μετοχές, 70 πτωτικά και 16 παρέμεναν σταθερές.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις. Με πτώση άρχισαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον δείκτη FTSE Mib να υποχωρεί κατά 5%. Με μεγάλη πτώση άνοιξε το χρηματιστήριο του Παρισιού.

Ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά -3,24% κατά τις πρώτες συναλλαγές. Με πτώση άνοιξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 1,4% και διαμορφώθηκε στις 6.264,423 μονάδες. Πτώση και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου ο δείκτης DAX άνοιξε στο -2%, με τους επενδυτές ανήσυχους για τις επιπτώσεις που θα έχει επί της ευρωζώνης το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ