Αντίθετοι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ οι Γερμανοί
Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών είναι αντίθετοι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Βild am Sonntag την Κυριακή, ημέρα άφιξης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα για διήμερη επίσκεψη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Emnid, το 60% των ερωτηθέντων δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, το 30% δηλώνουν υπέρ και το 10% δεν έχουν άποψη.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών είναι αντίθετοι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Βild am Sonntag την Κυριακή, ημέρα άφιξης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα για διήμερη επίσκεψη.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Emnid, το 60% των ερωτηθέντων δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, το 30% δηλώνουν υπέρ και το 10% δεν έχουν άποψη.
Επιπλέον, το 57% δήλωσαν προβληματισμένοι για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας και της στρατιωτικής ισχύος της χώρας, ενώ το 35% βλέπει θετικά την αυξανόμενη επιρροή της Άγκυρας.
Στη διάρκεια της παραμονής της, η γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί τα γερμανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη μεθόριο με τη Συρία και θα εκφωνήσει ομιλία σε επιχειρηματικό συνέδριο.
Το Σάββατο, η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε επιφυλακτική όσον αφορά στην τουρκική αίτηση ένταξης στην ΕΕ.
«Θεωρώ ότι μπροστά μας έχουμε ένα μακρύ δρόμο διαπραγματεύσεων. Παρότι είμαι επιφυλακτική, συμφώνησα με την συνέχιση των ενταξιακών συνομιλιών. Προσερχόμαστε σε αυτές με ανοιχτό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.
Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ξεκίνησαν το 2005, αλλά «πάγωσαν» εξαιτίας του Κυπριακού ζητήματος και των αντιρρήσεων από Παρίσι και Βερολίνο.
Η Τουρκία έχει ολοκληρώσει μόνο ένα από τα 35 προαπαιτούμενα «κεφάλαια» που πρέπει να υλοποιήσει κάθε υποψήφιο προς ένταξη μέλος. Μόνο 13 από αυτά δεν μπλοκάρονται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι η Άγκυρα δεν ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου.
Η Μέρκελ τάσσεται υπέρ μίας «ειδικής σχέσης» της Τουρκίας με την ΕΕ αντί της πλήρους ένταξης της πρώτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου

