Εγκρίθηκε η καταβολή της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ
Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή, το Euro Working Group και ενέκρινε την καταβολή της δόσης του Φεβρουαρίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή, το Euro Working Group και ενέκρινε την καταβολή της δόσης του Φεβρουαρίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Η δόση αναμένεται να κατατεθεί στον Ειδικό Λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά από την τυπική πλέον έγκριση από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Σειρά έχει τώρα η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία έρχονται στην Αθήνα το Σαββατοκύριακ.
Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τον έλεγχο για την τήρηση των προαπαιτούμενων ενεργειών για την (εγκεκριμένη σε πολιτικό επίπεδο) δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ επίσης, και κυρίως για τη δόση του β’ τριμήνου του 2013, ύψους 6 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση