Αύξηση 3,2% κατέγραψε το 2012 ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία
Μείωση 2,5% κατέγραψε το Δεκέμβριο 2012 ο τζίρος της ελληνικής βιομηχανίας σε ετήσια βάση, ωστόσο στο σύνολο του 2012 παρουσίασε αύξηση κατά 3,2%.
Μείωση 2,5% κατέγραψε το Δεκέμβριο 2012 ο τζίρος της ελληνικής βιομηχανίας σε ετήσια βάση, ωστόσο στο σύνολο του 2012 παρουσίασε αύξηση κατά 3,2%.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Δεκεμβρίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 2,5%, έναντι αύξησης 2,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκάμηνου Ιανουαρίου 2012 – Δεκεμβρίου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκάμηνου Ιανουαρίου 2011 – Δεκεμβρίου 2011, παρουσίασε αύξηση κατά 3,2%, έναντι αύξησης 7,1% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 2,5% το μήνα Δεκέμβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 7,7%.
- Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 2,6%.
- Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 23,5%.
- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 40,8%.
Εξάλλου, ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Δεκεμβρίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 9,6%, έναντι μείωσης 8,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκάμηνου Ιανουαρίου 2012 – Δεκεμβρίου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκάμηνου Ιανουαρίου 2011 – Δεκεμβρίου 2011, παρουσίασε μείωση κατά 8,1%, έναντι αύξησης 1,8% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
- LIVE: Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ
- Καιρός: Έρχονται τα πρώτα 40άρια: Μίνι καύσωνας και μετά βροχές και καταιγίδες
- Τσίπρας: Αλλάζουμε τον τρόπο που κάνουμε πολιτική – Το backstage πριν τη συζήτηση με τα μέλη της ΕΛΑΣ
- Ολυμπιακός: Η 11άδα του για το φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ
- Είδαμε (κι εμείς) την «Οδύσσεια» – Το ομηρικό πνεύμα διέπει την ταινία, αλλά δεν πρωταγωνιστεί
- Φωτιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Σηκώθηκαν 3 εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442