Κοινή συνάντηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα προκειμένου να συζητηθούν θέματα σχετικά με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της απολογιστικής μελέτης της Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη συνάντηση συγκάλεσε ο ίδιος κ. Δημητριάδης και σε αυτή δεν θα μετάσχουν οι διοικήσεις των κυπριακών τραπεζών.

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την έκθεση της Pimco, καθώς και θέματα που αφορούν διαρροές στα ΜΜΕ ευαίσθητων πληροφοριών, όπως είναι το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επισύρει την προσοχή του επενδυτικού κοινού σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα που εμφανίζονται στα ΜΜΕ και αφορούν διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών αναφορικά με την κατάσταση δημοσίων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν τραπεζικά ιδρύματα σε σχέση με την έκθεση Pimco.
Η Επιτροπή τόνιζε ότι «οι διαρροές αυτές δεν προέρχονται από επίσημες ανακοινώσεις και, ως εκ τούτου, το επενδυτικό κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά την αξιολόγηση τέτοιων πληροφοριών όταν λαμβάνει επενδυτικές αποφάσεις». – See more at:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ