Για την Ρωσία αναχώρησε το μεσημέρι (13:15) της Τετάρτης ο Παναθηναϊκός, ο οποίος την Πέμπτη (18:00) αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του TOP 16 της Ευρωλίγκα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή τους, ζήτησε να ξεχάσουν την κατάκτηση του Κυπέλλου και να επικεντρωθούν στο ματς με τους Ρώσους. Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής προσέθεσε ότι «πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις κατά την αναχώρηση:

Πεδουλάκης:
«Αντιμετωπίζουμε μια ποιοτική ομάδα, που έχει πληγωθεί μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μάλαγα, που ήταν μάλλον απρόσμενη», δήλωσε ο προπονητής του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε: «Πρώτος μας στόχος είναι να αφήσουμε πίσω μας ό,τι έγινε τις τελευταίες ημέρες. Είχαμε μια σειρά από αγώνες και υπήρχε πίεση, που απελευθερώθηκε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το πιο σημαντικό για μας είναι πλέον να συγκεντρωθούμε στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Δεν έχουμε καιρό για να ξαποστάσουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και είναι μια κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούμε πρώτα με το μυαλό μας, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα στη Ρωσία».

Τσαρτσαρής: «Μετά από μια μεγάλη επιτυχία συνήθως το μυαλό των παικτών είναι αλλού. Και στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ αυτό είναι ένα από τα στοιχήματα που έχουμε να κερδίσουμε. Να γυρίσουμε τον διακόπτη και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην δύσκολη αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας. Μια αναμέτρηση στην οποία αν καταφέρουμε να πάρουμε την νίκη, τότε θα είμαστε ακόμα πιο κοντά στην επόμενη φάση» είπε ο «Τσάρι» και πρόσθεσε για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα « Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη. Ξέρουμε τα τρωτά σημεία της ΤΣΣΚΑ και έχουμε δει και ομάδες να την νικάνε. Με «οδηγούς», λοιπόν τα παιχνίδια αυτά θα πάμε να παίξουμε εκεί με σαν ίσοι προς ίσοι. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει βλέψεις για τον τίτλο, αλλά κι εμείς τις ίδιες βλέψεις έχουμε».

«Δεν υπάρχει θέμα ρεβάνς στο μυαλό μας. Όσα έγιναν στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα είμαστε τελείως διαφορετικές ομάδες, με νέους παίκτες, νέους προπονητής. Δεν βάζουμε κάτι τέτοιο στην εξίσωση του αγώνα. Πάμε να παίξουμε σαν να είναι η πρώτη μας φορά. Ήταν καλό για την αυτοπεποίθησή μας. Δεν είναι καθόλου εύκολο να «χτιστεί» η αυτοπεποίθηση σε μια τόσο νέα ομάδα. Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τα νέα παιδιά, αλλά αυτό είναι κάτι που γίνεται μέρα με την ημέρα, προπόνηση με την προπόνηση. Έτσι «χτίζεται» η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση».

Σχορτσιανίτης:
«Ποτέ δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα και φέτος, συνεπώς θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, τόσο από αγωνιστικής πλευράς όσο και πνευματικά. Είναι απαραίτητο για την ομάδα μας να διαχειριστεί το μυαλό της. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την κατάκτηση του Κυπέλλου και να επικεντρωθούμε ξανά στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στη Μόσχα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ