Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nick Cave: Επιστροφή στην Ωριμότητα

Nick Cave: Επιστροφή στην Ωριμότητα

Η αίσθηση που σου αφήνουν αυτά τα 10 υπέροχα τραγούδια, είναι ότι ήρθε για τον Κέιβ το τέλος της αμφισβήτησης και η συμφιλίωση με τον εαυτό του! «Push the sky Away», για τον Νικ Κέιβ σημαίνει «ανοιχτοί ορίζοντες», κι εμείς θα συμπληρώσουμε και «χαλαροί» χωρίς καμιά αγωνία, χωρίς κανενός είδους κυνηγητό! Ο αγαπημένος δημιουργός, επέστρεψε! […]

Η αίσθηση που σου αφήνουν αυτά τα 10 υπέροχα τραγούδια, είναι ότι ήρθε για τον Κέιβ το τέλος της αμφισβήτησης και η συμφιλίωση με τον εαυτό του!
«Push the sky Away», για τον Νικ Κέιβ σημαίνει «ανοιχτοί ορίζοντες», κι εμείς θα συμπληρώσουμε και «χαλαροί» χωρίς καμιά αγωνία, χωρίς κανενός είδους κυνηγητό!
Ο αγαπημένος δημιουργός, επέστρεψε! Οχι με την έννοια που συνήθως λέμε για κάποιον καλλιτέχνη που βγάζει καινούργιο δίσκο ή ξεκινάει κάποιες εμφανίσεις. Εδώ κυριολεκτούμε, καθώς ο Κέιβ επιστρέφει στην προσωπική του αφετηρία, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, αφού διένυσε χιλιόμετρα αναζήτησης, αμφισβήτησης, ανησυχίας, ψαξίματος και αγωνίας, τελικά επέστρεψε στην ωριμότητα της χαλαρότητας.

Τα 10 τραγούδια του άλμπουμ, δεν αποτελούν έκπληξη με την έννοια του καινούργιου και διαφορετικού, αλλά για όσους τον γνωρίζουν καλά η έκπληξη είναι ότι επιτέλους χαλάρωσε, αποδέχτηκε τον εαυτό του και πέταξε όλα τα άγχη που τον βασάνιζαν τα προηγούμενα χρόνια, ψάχνοντας να βρει κομμάτια του εαυτού του που ενώ τα έψαχνε, ταυτόχρονα τα έχανε και γινόταν όλο και πιο ανησυχος, νίκησε τους δαίμονες που κατοικούσαν μέσα του και Push the sky away…

Η επιστροφή στο παρελθόν δεν αποτελεί πισωγύρισμα αλλά αποδοχή του εαυτού του και της μουσικής του προσωπικότητας.
Στα τραγούδια του αναγνωρίζεις τον ήχο του, τη βαθιά και συναισθηματική ερμηνεία του, συναντάς ξανά τις θρησκευτικές του αναφορές, την αγάπη του προς το γυναικείο φύλο και γενικότερο προς το συναίσθημα της αγάπης.

Η αίσθηση που σου αφήνουν αυτά τα 10 υπέροχα τραγούδια, είναι ότι ήρθε για τον Κέιβ το τέλος της αμφισβήτησης και αν υπήρχαν πράγματα που διαπραγματευόταν με τον εαυτό του όλα τα χρόνια της πορείας του στη ζωή και τη μουσική, τώρα πια δεν χρειάζεται να τα διαπραγματεύεται, καθώς έχει έρθει σε ειρήνη με αυτά.

Το 15ο άλμπουμ «Push The Sky Again» ηχογραφήθηκε σε ένα παλιό κάστρο του 19ου αιώνα και είναι φανερό πως ο Κέιβ το απόλαυσε, όσο κι εμείς που το ακούσαμε χθες 6 Φεβρουαρίου 2013, σε μια μυσταγωγική ακρόαση σε έναν όμορφο χώρο, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται στις 18 Φεβρουαρίου του ίδιου μήνα από τη Sony Music.

Ελσα Γράψα

Περισσότερα μουσικά θέματα ΕΔΩ


Κάντε Like στη σελίδα της Ψυχαγωγίας στο Facebook

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024