Προχωρούν οι διαδικασίες για τέσσσερις μονάδες απορριμμάτων στην Αττική
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των διαγωνισμών για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Κερατέα, Γραμματικό, Φυλή και Λιόσια, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, έπειτα από συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των διαγωνισμών για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Κερατέα, Γραμματικό, Φυλή και Λιόσια, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, έπειτα από συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.
Τα έργα θα υλοποιηθούν μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού-Δημόσιου Τομέα και η υπογραφή των συμβάσεων εντός του έτους είναι προϋπόθεση για την άντληση κοινοτικών κονδυλίων 200 εκατ. ευρώ. «Πρόκειται για ένα βήμα που θα μας επιτρέψει να μην χάσουμε κοινοτικά κονδύλια, αλλά κυρίως είναι μια υποχρέωση προς τους εαυτούς μας και τον πολιτισμό μας. Δεν μπορεί να είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη στο συγκεκριμένο τομέα» είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Ανέφερε ακόμα ότι ακόμα έξι διαγωνισμοί για μονάδες απορριμμάτων στην περιφέρεια προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Το συνολικό ύψος των συμβάσεων για τις 10 μονάδες εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ.
Στην Αττική, δύο από τις τέσσερις μονάδες προσέλκυσαν ενδιαφέρον από οκτώ ομίλους ενώ σε καθεμία από τις άλλες δυο περιπτώσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον επτά όμιλοι.
«Πριν από τρεις μήνες, μετά από πρόσκληση πάλι του κ. Χατζηδάκη, ειπώθηκε από εμένα ότι τέλος Φεβρουαρίου θα είμαστε έτοιμοι. Σήμερα λοιπόν, 6 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των τεσσάρων διαγωνισμών» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σγουρός.
«Από εκεί και μετά πλέον ανοίγει ο διάλογος. Και μέσα από την ολοκλήρωση αυτή και τις επιλογές των ομίλων οι οποίες θα γίνουν, θα προχωρήσουμε στις οικονομικές προσφορές και μέσα από τις οικονομικές προσφορές θα βγει ο μειοδότης, ο οποίος θα υπογράψει και σύμβαση μεταξύ του ΕΔΣΝΑ [Ενιαίος Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής] μέσω της διαδικασίας του ΣΔΙΤ και του υπουργείου Ανάπτυξης».
Ο περιφερειάρχης Αττικής διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας στον ΕΔΣΝΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χάνει τη μπάλα η εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα αλλά χωρίς σύλληψη η κατάθεση «Φραπέ» – «Δεν έχουμε αρμοδιότητα», λέει η πλειοψηφία
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ μας πιέζουν για «ελεύθερη οικονομική ζώνη» – «Θα χρειαστούν εκλογές ή δημοψήφισμα»
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς
- «Είναι βαθιά λάθος»: Το Nemo επιστρέφει το τρόπαιο της Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ
- Ο Ολυμπιακος φτιάχνει με νίκη ωραίο μονοπάτι
- Ασπρόπυργος: Έφοδος της αστυνομίας σε οικισμό – Επτά συλλήψεις για ρευματοκλοπές και όπλα


