Η ιαπωνική φίρμα δίνει μια πρόγευση από αυτό που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, θα αποτελέσει την πρακτικότερη εκδοχή του Honda Civic.

To Honda Civic Wagon concept όπως, ονομάζεται, θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης στις 5 Μαρτίου και όπως επισημαίνει η Honda, αν και πρωτότυπο, βρίσκεται πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής.

Προς το παρόν η ιαπωνική φίρμα δεν δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για την υποψήφια προσθήκη στην γκάμα του Civic ωστόσο, σχεδόν δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η wagon έκδοση θα υιοθετήσει τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία του δημοφιλούς μοντέλου, τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας όσο και κινητήρων.

Εκτός της πρακτικότερης έκδοσης του Civic, η Honda θα παρουσιάσει στη Γενεύη και για πρώτη φορά στην Ευρώπη, την τελευταία εξέλιξη του υβριδικού sportscar, NSX.

Στην τελευταία εκδοχή του, το NSX διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αναλαμβάνουν την κίνηση των μπροστινών τροχών διαμορφώνοντας ένα ιδιότυπο σύστημα τετρακίνησης και έναν V6 κινητήρα βενζίνης, μηχανικό σύνολο το οποίο θα διατηρηθεί και στην παραγωγή.

Το παρών στην ελβετική έκθεση θα δώσει επίσης η νέα και αποδοτικότερη πετρελαιοκίνητη έκδοση του CR-V με κινητήρα 1,6 i-DTEC η οποία θα είναι διαθέσιμη, στην Ευρώπη από το φθινόπωρο του 2013.

auto.in.gr