Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των Ελλήνων ξενοδόχων για το 2013, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο του Τουρισμού» που εκπονεί και δημοσιεύει η GBR Consulting.

Όπως σημειώνεται στο «Βαρόμετρο του Τουρισμού» η αισιοδοξία αυτή δεν αφορά το πρώτο τρίμηνο του έτους, για το οποίο προβλέπεται σταθεροποίηση πληροτήτων με πτωτικές τιμές, αλλά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο.

Οι ξενοδόχοι πόλεων αναμένουν βελτίωση πληροτήτων αλλά και μείωση τιμών για το 2013, οδηγώντας σε σταθεροποίηση των τιμών ανά δωμάτιο.

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι της Αθήνας προβλέπουν σταθεροποίηση πληροτήτων και μικρή υποχώρηση των τιμών.

Αντίθετα, οι ξενοδόχοι παραθεριστικών μονάδων αναμένουν μια πολύ καλή χρονιά, με σημαντική αύξηση των πληροτήτων και μικρότερη των τιμών.

Τέλος, οι ξενοδόχοι των μονάδων 5 και 4 αστέρων είναι επίσης αισιόδοξοι, προσβλέποντας σε αυξήσεις των πληροτήτων και των τιμών των δωματίων.

Αντίθετα, οι ξενοδόχοι μονάδων 3 και 2 αστέρων είναι πιο συντηρητικοί, προβλέποντας μικρή αύξηση πληροτήτων, αλλά υποχώρηση τιμών.

Τo «Βαρόμετρο Τουρισμού» της GBR Consulting καταγράφει τις απόψεις του ξενοδοχειακού κλάδου για τρέχοντα θέματα, καθώς και τις προσδοκίες του σχετικά με τις αναμενόμενες πληρότητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ