Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Διαρκής η ευθύνη μας» λέει η Μέρκελ στην 80ή επέτειο ανόδου του Χίτλερ

«Διαρκής η ευθύνη μας» λέει η Μέρκελ στην 80ή επέτειο ανόδου του Χίτλερ

Για τη «διαρκή ευθύνη» της Γερμανίας για τα ναζιστικά εγκλήματα μίλησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, εγκαινιάζοντας την έκθεση «Βερολίνο 1933 - Ο δρόμος προς την δικτατορία» ανήμερα της 80ής επετείου από την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία. Η Δημοκρατία δεν επιτυγχάνει από μόνη της, δήλωσε η Μέρκελ επισημαίνοντας πως η άνοδος του χιτλερικού καθεστώτος δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την συμμετοχή της ελίτ και τμήματος της γερμανικής κοινωνίας ή έστω χωρίς την ανοχή τους.

Για τη «διαρκή ευθύνη» της Γερμανίας για τα ναζιστικά εγκλήματα μίλησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, εγκαινιάζοντας στο ίδρυμα «Τοπογραφία του Τρόμου» την έκθεση «Βερολίνο 1933 – Ο δρόμος προς την δικτατορία», με θέμα τους πρώτους έξι μήνες μετά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι τα γεγονότα της 30ής Ιανουαρίου 1933 πρέπει να αποτελούν για τους Γερμανούς «διαρκή υπενθύμιση» ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά από μόνα τους.

Με αφορμή την 80ή επέτειο από την ημέρα που ο Χίτλερ έγινε καγκελάριος, η Μέρκελ τόνισε ότι η Δημοκρατία δεν επιτυγχάνει από μόνη της κι επισήμανε ότι η άνοδος του χιτλερικού καθεστώτος δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την συμμετοχή της ελίτ και τμήματος της γερμανικής κοινωνίας ή έστω χωρίς την ανοχή τους.

Αναφερόμενη στη ναζιστική εκστρατεία εναντίον ανθρώπων λόγω της θρησκείας, της καταγωγής, της σεξουαλικής τους προτίμησης και του τρόπου ζωής τους, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε την ποικιλία «γόνιμο έδαφος για τον πολιτιστικό πλούτο, έκφραση και σανίδα σωτηρίας κάθε ελεύθερης δημοκρατίας».

«Ο ανταγωνισμός μεταξύ διαφορετικών τρόπων σκέψης και απόψεων προάγει την δημιουργικότητα και την καινοτομία, προωθεί την συμμετοχή της κοινότητας. Αυτός ο ανταγωνισμός λειτουργεί επίσης διορθωτικά, καθώς οι αποφάσεις πρέπει να είναι διαφανείς και κατανοητές» συμπλήρωσε.

Και κατέληξε με την ευχή η έκθεση να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες «ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα για ένα καλό μέλλον».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024