Συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν και «τέλος στα παιδιαρίσματα» ζητά η Ρωσία
Η ομάδα των Έξι και το Ιράν πρέπει να «σταματήσουν να κάνουν σαν μικρά παιδιά» και να ορίσουν ημερομηνία για επανέναρξη των συνομιλιών επί του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεγκέι Λαβρόφ. Ο Λαβρόφ ανέφερε ότι η Μόσχα, που συμμετέχει στους Έξι, είναι έτοιμη να προσέλθει στις συζητήσεις.
Η ομάδα των Έξι και το Ιράν πρέπει να «σταματήσουν να κάνουν σαν μικρά παιδιά» και να ορίσουν ημερομηνία για επανέναρξη των συνομιλιών επί του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεγκέι Λαβρόφ.
Ο Λαβρόφ ανέφερε ότι η Μόσχα, που συμμετέχει στους Έξι, είναι έτοιμη να προσέλθει στις συζητήσεις. Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία έχουν ουσιαστικά παγώσει.
«Ορισμένοι από τους εταίρους μας στους Έξι και η ιρανική πλευρά δεν μπορούν να φτάσουν σε συμφωνία για το πού θα γίνουν οι συναντήσεις» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τη Δευτέρα.
Η ρωσική πλευρά είναι «έτοιμη να συναντηθεί οπουδήποτε το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Λαβρόφ, σημειώνοντας πως η Μόσχα «ελπίζει ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και θα σταματήσουμε να κάνουμε σαν μικρά παιδιά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Στον ανακριτή ο δράστης – Τι θα πει στην απολογία του
- VITA: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Απελευθερώθηκε από τον πόνο»: Πέθανε ο Ρομπ Χιρστ, συνιδρυτής και ντράμερ των Midnight Oil
- Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται περίεργα ως σύμμαχοι – Η ΕΕ θα προσδιορίσει τη στάση της μετά την ομιλία Τραμπ
- Euroleague: Αυτοί είναι οι διαιτητές στα παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
- Ιαπωνία: Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε

