Σε λειτουργία οι πρώτες συστοιχίες Patriot στην τουρκοσυριακή μεθόριο
Οι πρώτες από τις έξι συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ που έχουν σταλεί από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη επίθεση από την πλευρά της Συρίας τοποθετήθηκαν το Σάββατο και είναι έτοιμες προς χρήση. ΗΠΑ, Γερμανία και Ολλανδία έστειλαν από δύο συστοιχίες η κάθε μία μετά το αίτημα της Άγκυρας για ενίσχυση της αεράμυνάς της με το βλέμμα στον εμφύλιο στη Συρία.
Οι πρώτες από τις έξι συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ που έχουν σταλεί από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη επίθεση από την πλευρά της Συρίας τοποθετήθηκαν το Σάββατο και είναι έτοιμες προς χρήση.
ΗΠΑ, Γερμανία και Ολλανδία έστειλαν από δύο συστοιχίες η κάθε μία μετά το αίτημα της Άγκυρας για ενίσχυση της αεράμυνάς της με το βλέμμα στον εμφύλιο στη Συρία.
Τους τελευταίους 22 μήνες που μαίνεται η κρίση στη Συρία έχουν σημειωθεί πολλές φορές περιστατικά με συριακά πυρά που έπληξαν το τουρκικό έδαφος στα σύνορα των δύο χωρών προκαλώντας τουρκικά αντίποινα.
Η συστοιχία Πάτριοτ που απέστειλε η Ολλανδία κι αποτελείται από πέντε εκτοξευτήρες πυραύλων αναπτύχθηκε δίπλα σε αεροδρόμιο στα Άδανα, την πόλη του 1,6 εκατομμυρίων κατοίκων, που απέχει 120 χιλιόμετρα από τη συριακή μεθόριο.
Δεύτερη συστοιχία εγκαταστάθηκε σε αμερικανική-τουρκική αεροπορική βάση ανατολικά της πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Με τον Λανουά δεν είναι η πρώτη φορά
- Κεφαλονιά: Τρίτη σύλληψη για τον θάνατο της 19χρονης στο Αργοστόλι –
- Σοκαριστικό εξώφυλλο – Διπλωματική θύελλα για το L’Espresso – Οργή του Ισραήλ, η κακοποίηση, η αλήθεια
- Ο Ιραόλα αφήνει την Μπόρνμουθ και πάει Μπιλμπάο
- Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar για να ανταγωνιστεί το Starlink
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE

