Κλεμμένος πίνακας του Ανρί Ματίς επιστρέφει στο «σπίτι» του, στη Σουηδία
«Ο κήπος» , ένας πίνακας του διάσημου ζωγράφου Ανρί Ματίς, που ήταν εξαφανισμένος από το 1987 και βρέθηκε στο Λονδίνο 25 χρόνια μετά την κλοπή του από μουσείο της Στοκχόλμης, επέτρεψε την Τετάρτη στο «σπίτι» του, όπως ανακοίνωσε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Moderna Museet).
«Ο κήπος» , ένας πίνακας του διάσημου ζωγράφου Ανρί Ματίς, που ήταν εξαφανισμένος από το 1987 και βρέθηκε στο Λονδίνο 25 χρόνια μετά την κλοπή του από μουσείο της Στοκχόλμης, επέτρεψε την Τετάρτη στο «σπίτι» του, όπως ανακοίνωσε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Moderna Museet).
«Ο πίνακας ‘Ο κήπος’ του Ανρί Ματίς επέστρεψε σήμερα σπίτι του από το Λονδίνο. Τώρα που μιλούμε βρίσκεται εντός κιβωτίου που ταξιδεύει προς το Moderna Museet. Θα παραμείνει επί 24 ώρες στη συσκευασία του για εγκλιματισμό στις συνθήκες του μουσείου και κατόπιν, για πρώτη φορά από την επιστροφή του στη Σουηδία, θα ανοιχθεί η συσκευασία» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το μουσείο.
Η αξία του πίνακα εκτιμάται ότι αγγίζει το ένα εκατ. δολάρια (περίπου 750.000 ευρώ).
Η διεύθυνση του μουσείου δήλωσε πως ο πίνακας θα παρουσιασθεί σε ειδική συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11:00 (ώρα Ελλάδος).
«Εκείνο που μας χαροποιεί είναι ότι βρέθηκε» δηλώνει ο διευθυντής του μουσείου Ντάνιελ
Μπίρνμπαουμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο πίνακας, που χρονολογείται από το 1920, και είναι φιλοτεχνημένος με εξπρεσιονιστική τεχνική, ανακαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Λονδρέζος έμπορος τέχνης Τσαρλς Ρόμπερτς ξεκίνησε μία αναζήτηση στα ηλεκτρονικά αρχεία δεδομένων που δίνουν πληροφορίες για τα κλεμμένα έργα τέχνη.
Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης αρνήθηκε πως είχε έλθει ποτέ σε επαφή με τους κλέφτες.
«Το Moderna Museet είναι ένα δημόσιο μουσείο και είναι απολύτως αδύνατο για εμάς να μιλούμε για λύτρα» δήλωσε η εκπρόσωπός του Κριστίν Εκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Κόντρα Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη για την ακρίβεια στη Βουλή – «Θα λάβει μέτρα ή θα συνεχίσει να «λυπάται και να θυμώνει»;»
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- Hurriyet: Πουλήθηκαν οι S-400 σε άλλη χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442