Έφοδος καμικάζι στην έδρα των μυστικών υπηρεσιών στην Καμπούλ
Επίθεση αυτοκτονίας με στόχο την έδρα των μυστικών υπηρεσιών συντάραξε το κέντρο της Καμπούλ, με τουλάχιστον τρία θύματα και αρκετούς τραυματίες. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
Επίθεση αυτοκτονίας με στόχο την έδρα των μυστικών υπηρεσιών συντάραξε το κέντρο της Καμπούλ, με τουλάχιστον τρία θύματα και αρκετούς τραυματίες. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν με μήνυμά τους στο Associated Press.
H έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι και ακούστηκε σε μεγάλο μέρος της Καμπούλ. Σύμφωνα με την αστυνομία, έξι ένοπλοι πλησίασαν την πύλη -ένας επιβαίνοντας σε όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, τα οποία και πυροδότησε.
Οι υπόλοιποι πέντε άρχισαν έπειτα να πυροβολούν προς την πλευρά του κτιρίου. Σε ανταλλαγή πυρών με τους φρουρούς, η οποία κράτησε σχεδόν τρία τέταρτα, έπεσαν νεκροί και οι πέντε ένοπλοι.
Εκπρόσωπος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στη χώρα επιβεβαίωσε την έκρηξη και τα πυρά, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ποτέ την Τρίτη μετά τις 17:00 – Η συνήθεια του συνιδρυτή της Netflix που «νίκησε» το burnout
- Ωραία η σχέση, αλλά ο χώρος είναι απαραίτητος
- Θα έπρεπε τα έργα της Φρίντα Κάλο να βρίσκονται στο Μεξικό;
- EE: Το μερίδιό της στο παγκόσμιο ΑΕΠ έχει μειωθεί, αλλά οι φτωχοί τα πάνε καλύτερα
- Καναδάς και Ευρωπαϊκή Ένωση: Μια ιδέα που κερδίζει έδαφος
- Ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υπουργού: Εργαλειοποίηση του Συντάγματος ή μεταρρύθμιση ουσίας;




