Κελεπούρι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Rolls-Royce Silver Shadow του frontman των Queen, Freddie Mercury που θα δημοπρατηθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο Birmingham από τον οίκο Coys.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες-εκτιμήσεις και για λόγους που ανήκουν στη σφαίρα του ανεξήγητου, η εκτιμώμενη τιμή για το αυτοκίνητο του εκλιπόντος Queen δεν θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 11.000 στερλίνες, δηλαδή τις 13.000 ευρώ!

Ομολογουμένως απορίας άξιο για μία vintage Rolls-Royce με διάσημο ιδιοκτήτη ο οποίος τυγχάνει να είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους αστέρες της ροκ σκηνής και οποίος δεν βρίσκεται, πλέον εν ζωή.

Για την ιστορία, η Rolls-Royce Silver Shadow αγοράστηκε από την εταιρεία του Freddie Mercury το 1979 για τον ίδιο. Ο frontman των Queen την χρησιμοποιούσε για τις δημόσιες εμφανίσεις του μέχρι το θάνατό του το Νοέμβριο του 1991, οπότε και η ιδιοκτησία της πέρασε στην οικογένειά του.

Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν στην πρεμιέρα του μιούζικαλ των Queen, «We will Rock You» το 2002.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τις πρώτες Rolls-Royce που διέθεταν monocoque πλαίσιο και στοιχεία όπως δισκόφρενα και ανεξάρτητη ανάρτηση στον πίσω άξονα.

Σημειώνεται ότι η Silver Shadow του Freddie Mercury έχει γράψει ελάχιστα χιλιόμετρα ενώ, η άδεια κυκλοφορίας της, σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, ισχύει μέχρι το 2013.

auto.in.gr