Η πρώτη εμφάνιση του Sergio Perez με τα χρώματα της McLaren- Mercedes αλλά και με μία πορτοκαλί MP4-12C cabrio πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Ο 22χρονος οδηγός δήλωσε ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή του και τόνισε ότι θέλει να μάθει πολλά πράγματα από τον teammate του, Jenson Button αλλά και να προσπαθήσει να τον κερδίσει.

Ο S. Perez έγινε δεκτός από το νέο του αφεντικό, τον Martin Whitmars, ο οποίος τον παρουσίασε λέγοντας πως έρχεται σε μία ομάδα η οποία στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της F1 και παγκόσμιους πρωταθλητές.

«Μόλις περνάς αυτή την πόρτα, βλέπεις όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα και αυτά τα εξαιρετικά μονοθέσια. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ιστορία και αυτό σε κάνει να νιώθεις υπέροχα».

«Το γεγονός ότι μπορώ να οδηγώ για αυτή, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» απάντησε ο οδηγός από το Μεξικό.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες, αλλά στόχος του εξακολουθεί να παραμένει, όπως είπε, το πρωτάθλημα.

«Θα προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε αγώνα, εντός και εκτός μονοθεσίου και θα συνεργαστώ με την υπέροχη οικογένεια της McLaren».

«Είναι δύσκολο να θέσω έναν στόχο από την αρχή της χρονιάς. Να σας πω δηλαδή ότι στην Μελβούρνη θα μπορέσω να κερδίσω την pole position. Αυτό μου είναι πολύ δύσκολο προς το παρόν».

«Πρώτα από όλα χρειάζεται να περάσουμε την διαδικασία των δοκιμών και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ο Jenson κι εγώ. Να έχουμε επίσης ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και τότε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε πολύ καλή δουλειά στη Μελβούρνη».

Σε ό,τι αφορά στο νέο του teammate, Jenson Button, αναγνώρισε ότι είναι πιο έμπειρος από αυτόν, διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεργαστεί μαζί του και θα μάθει από αυτόν αλλά είπε επιπλέον πως θα ήθελε να τον κερδίσει.

«Ο Jenson είναι πολύ γρήγορος οδηγός και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Εγγυημένα θα είναι γρήγορος και ανταγωνιστικός».

«Νομίζω ότι θα χρειαστεί να βρω το δικό μου ρυθμό, αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσω να συνεργαστώ μαζί του. Εχω πολλά να μάθω από εκείνον και την ίδια στιγμή θα ήθελα να τον κερδίσω».

Αν καταφέρει, πάντως να κερδίσει έναν αγώνα, θα είναι ο πρώτος οδηγός από το Μεξικό που θα το έχει επιτύχει αυτό, μετά τον Pedro Rodríguez το 1970 και το Βελγικό GP.

auto.in.gr