Παράταση μέχρι την Τρίτη 8/01/2013 για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων
Ανακοινώθηκε και επισήμως η παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας αλλά και για την κατάθεση πινακίδων.
Με υπουργική απόφαση παρατείνεται μέχρι την επόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2013 -που έληγε κανονικά σήμερα, Δευτέρα 31/12/12 – καθώς και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.
“Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, που λήγει σήμερα 31/12/2012, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και τις 08/01/2013” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Μέχρι την Πέμπτη 27/12/2012 860.000 πολίτες είχαν προσέλθει για να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα. Την επομένη, Παρασκευή 28/12/2012, ο αριθμός εκτιμάται ότι ανήλθε “κοντά στο εκατομμύριο”.
Τα έσοδα του Δημοσίου από τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται μέχρι στιγμής στα 950 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη. Ο στόχος του προϋπολογισμού είναι 1,25 δισ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής περίπου 80.000 φορολογούμενοι κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Πέρυσι τις είχαν καταθέσει περίπου 100.000.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Το κόστος της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό αέριο και άλλα διαμόνια στην σύνοδο της Αρμενίας
- Συνταγή: Σπιτική κασερόπιτα
- Αναπροσανατολισμός στη σκιά Τραμπ – Το υπό πίεση ΝΑΤΟ, η Ευρώπη των διλημμάτων και η ΕΕ ως «πολύφερνη νύφη»
- Τραμπ: Δεν μπορώ να πω αν η εκεχειρία παραμένει σε ισχύ – Ιράν: Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε πολιτικά σκάφη, στο Ορμούζ
- Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Κίνα – Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

