Η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ είναι κοινό ποινικό αδίκημα, λέει ο Χ.Καστανίδης
Την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολιτικές και ηθικές ευθύνες στη διαχείριση και την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, ωστόσο η αλλοίωση των στοιχείων αποτελεί αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου κι όχι υπουργικό, άρα δεν τίθεται θέμα παραγραφής, τόνισε ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το τότε υπουργικό συμβούλιο δεν γνώριζε την ύπαρξη λίστας, παρά μόνο όσοι τη διαχειρίστηκαν, δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολιτικές και ηθικές ευθύνες στη διαχείριση και την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, ωστόσο η αλλοίωση των στοιχείων αποτελεί αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου κι όχι υπουργικό, άρα δεν τίθεται θέμα παραγραφής, τόνισε ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Χάρης Καστανίδης υπογράμμισε ότι το τότε υπουργικό συμβούλιο ούτε επισήμως, ούτε ατύπως γνώριζε την ύπαρξη της λίστας παρά μόνο όσοι τη διαχειρίστηκαν, δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη