Εντός στόχου η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη για το 2012
H δημόσια φαρμακευτική δαπάνη για το 2012 έκλεισε εντός του στόχου των 2,88 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Η μείωση σε σχέση με το 2011 φτάνει το 25% και είναι η μεγαλύτερη ετήσια μείωση που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, είπε.
H δημόσια φαρμακευτική δαπάνη για το 2012 έκλεισε εντός του στόχου των 2,88 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.
Η δαπάνη για το 2012 παρουσιάζει μείωση κατά 1,05 δισ. ευρώ, ή 25%, σε σχέση με τη δαπάνη του 2011, η οποία είχε είχε διαμορφωθεί στα 3,92 δισ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείο Υγείας, η νέα ετήσια μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ στην Ελλάδα.
«Οι προσπάθειες πιάνουν τόπο. Η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των πολιτικών παρεμβάσεων στην υγεία […] Η μείωση αυτή έγινε ιδιαίτερα το τελευταίο τετράμηνο» τόνισε ο κ. Σαλμάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η αινιγματική ανάρτηση του Τζόουνς που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και οι εξελίξεις των επόμενων ωρών
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα μπλόκα έχουν ονοματεπώνυμο, «Κυριάκος Μητσοτάκης» – Δεν είναι επιλογή αλλά κραυγή επιβίωσης
- Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας
- Βενεζουέλα: Όλα όσα ξέρουμε για την αμερικανική επίθεση και τη σύλληψη Μαδούρο
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το live album της από το Παναθηναϊκό Στάδιο – Το ορόσημο, τα ρεκόρ, και ένα σαρωτικό 2025