Για κίνδυνο αναστολής των εργασιών στον Πρίνο προειδοποιεί η Energean Oil & Gas
Για κίνδυνο αναστολής των εργασιών εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου της περιοχής Πρίνου - Καβάλας, κάνει λόγο η εταιρεία Energean Oil & Gas, σε ανακοίνωσή της, την Πέμπτη. Αφορμή, όπως αναφέρει, είναι η καθυστέρηση κύρωσης από τη Βουλή της αναθεωρημένης σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία είναι προσαρμοσμένη στη νέα νομοθεσία περί εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Για κίνδυνο αναστολής των εργασιών εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου της περιοχής Πρίνου – Καβάλας, κάνει λόγο η εταιρεία Energean Oil & Gas, σε ανακοίνωσή της, την Πέμπτη.
Αφορμή, όπως αναφέρει, είναι η καθυστέρηση κύρωσης από τη Βουλή της αναθεωρημένης σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία είναι προσαρμοσμένη στη νέα νομοθεσία περί εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Η Energean επισημαίνει ότι η κύρωση της σύμβασης αποτελεί δέσμευση του ΥΠΕΚΑ και θα αποβεί επωφελής για το Δημόσιο, ενώ θα επιτρέψει την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 40 εκατ. ευρώ το 2013 και άλλων 100 εκατ. το 2014 σε συμπληρωματικές γεωτρήσεις για αύξηση της παραγωγής.
Ωστόσο, υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις για την κύρωσή της στο Κοινοβούλιο «δεν έχουν τέλος» και σήμερα πρακτικά «η πορεία ολοκλήρωσης υπογραφής της τροποποιητικής σύμβασης αγνοείται».
«Είναι πλέον σαφές ότι η αγορά υδρογονανθράκων πριν καλά- καλά ξεκινήσει, σύντομα θα «πανηγυρίζει» το άδοξο τέλος του πιο επιτυχημένου μέχρι σήμερα παραδείγματός της καθώς επίσης και τη νομική αντιπαράθεση μεταξύ της μοναδικής εταιρείας που παράγει πετρέλαιο σήμερα στη χώρα και αυτών που νομίζουν ότι οι επενδύσεις γίνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ανακαλύπτονται με μελέτες και ανακοινώσεις και ότι ο εμπαιγμός των επενδυτών είναι χωρίς συνέπειες», καταλήγει η Energean.
Η τροποποιητική σύμβαση έχει υπογραφεί από τον υπουργό ΠΕΚΑ Ευ. Λιβιεράτο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και εκκρεμεί η κύρωσή της από τη Βουλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζελένσκι: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα εδάφη του Ντονμπάς – Θέλουμε απάντηση για τις εγγυήσεις ασφαλείας
- Μια νέα διαδρομή στην ιστορία της Βέροιας
- Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ με επίκεντρο την Αττάλεια
- «Ο δικός μας Μέσι»: Ενθουσιασμός στον κόσμο της Μπράιτον για τον Κωστούλα (pics)
- Κρήτη: Συλλαλητήριο αγροτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Δέχτηκαν επίθεση με χημικά από την αστυνομία
- Είναι σε σοκ, είχε άγιο: Ο Τρύφωνας Σαμαράς για το ατύχημα της Πηγής Δεβετζή