Ανάπτυξη 8,4% για την Κίνα το 2013 προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα
Ανθεκτική, παρά τη μη ικανοποιητική επίδοση της παγκόσμιας οικονομίας, παραμένει η ανάπτυξη στην Κίνα και την Ανατολική Ασία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2013.
Ανθεκτική, παρά τη μη ικανοποιητική επίδοση της παγκόσμιας οικονομίας, παραμένει η ανάπτυξη στην Κίνα και την Ανατολική Ασία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2013.
«Για το 2013, αναμένουμε η περιοχή να επωφεληθεί από τη συνεχιζόμενη ισχυρή εγχώρια ζήτηση και μια ήπια ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας που θα ωθήσει τις καθαρές εξαγωγές στην επιστροφή τους σε θετικό έδαφος, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2014», αναφέρει στις οικονομικές εκτιμήσεις της η Παγκόσμια Τράπεζα.
«Οι περισσότερες χώρες της περιοχής έχουν διατηρήσει τα ισχυρά μακροοικονομικά μεγέθη και είναι σε θέση να αντέχουν τους εξωτερικούς κραδασμούς», προσθέτει.
Ωστόσο, προειδοποιεί για πιθανούς κινδύνους, όπως μια απότομη πτώση του ρυθμού αύξησης των επενδύσεων στην Κίνα, που θα μπορούσε να επηρεάσει το κλίμα εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και μια αποτυχία των ΗΠΑ να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τις αυξήσεις των φόρων και τις περικοπές δαπανών πριν από το τέλος του έτους.
Η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει ότι η Κίνα αναμένεται ότι θα έχει ρυθμό ανάπτυξης 8,4% το 2013, που τροφοδοτείται από τα φορολογικά κίνητρα και την ταχύτερη υλοποίηση των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων. Οι τελευταίες προβλέψεις είναι υψηλότερες απ’ αυτές (8,1%) που είχαν δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβριο.
Για την περιοχή της Ανατολικής Ασίας στο σύνολό της, η ανάπτυξη το 2013 αναμένεται στο 7,9%, έναντι 7,9% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Συνελήφθη 23χρονος που έτρεχε με 72 χλμ. με πατίνι στη Συγγρού – Δείτε βίντεο
- Τα φωτοβολταϊκά ακτίδα φωτός στην ενεργειακή κρίση – Έκθεση προβλέπει φθηνότερο ρεύμα
- Ινστιτούτο Τσίπρα: Ελλάδα και Βουλγαρία στις πρώτες θέσεις ενεργειακής φτώχειας στην ΕΕ
- ΠΑΣΟΚ: Επίσημη πρώτη για το Πολιτικό Συμβούλιο- Τα «μέτωπα» με Μαξίμου και… Καστανίδη
- Μπάγερν – Παρί: «Γιγαντομαχία» στο Μόναχο, με… φόντο τον μεγάλο τελικό της Βουδαπέστης
- Ποδήλατο, τρέξιμο, πατίνια και σκύλος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε



