Από την ημέρα του μακελειού στο δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούταουν, του Κονέκτικατ, περισσότεροι από 145.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και υπέγραψαν αίτημα για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των όπλων.

Το εν λόγω αίτημα διατυπώθηκε την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά τον τραγικό χαμό των 27 ανθρώπων, τα περισσότερα παιδιά, και αποδείχθηκε το πλέον δημοφιλές αίτημα στην ενότητα «Εμείς ο Λαός» της ιστοσελίδας της Αμερικανικής προεδρίας.

Με πάνω από 150.000 υπογραφές (επίσημος καταγεγραμμένος αριθμός μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος) έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο των 25.000 υπογραφών που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλισθεί μία κυβερνητική ενέργεια ή τουλάχιστον μία απάντηση.

Πολλές υπογραφές -όχι απαραιτήτως από διαφορετικούς ανθρώπους- συγκέντρωσαν και δύο άλλα παρεμφερή αιτήματα, με το πρώτο να ζητά να υποστηριχθούν «αυστηροί νόμοι» για τα όπλα, και το δεύτερο να εκφράζει την επιθυμία για ένα «αυστηρότερο έλεγχο» των πυροβόλων όπλων. Το πρώτο συγκέντρωσε 29.000 υπογραφές και το δεύτερο 14.000, αντιστοίχως.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό