Οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες, δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς μετά το πράσινο φως για τη δόση
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το γεγονός ότι το Eurogroup ενέκρινε τη δόση των 34,3 δισ. ευρώ και έκανε λόγο για «μεγάλη επιτυχία». «Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η αλληλεγγύη είναι ζωντανή». Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι όπως αποδεικνύεται δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ και υπογράμμισε ότι «είναι μια νέα ημέρα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το γεγονός ότι το Eurogroup ενέκρινε τη δόση των 34,3 δισ. ευρώ και έκανε λόγο για «μεγάλη επιτυχία». «Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η αλληλεγγύη είναι ζωντανή».
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του Eurogroup, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επισήμανε ότι, όπως αποδεικνύεται, «δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ» και υπογράμμισε ότι «είναι μια νέα ημέρα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».
Σε νεότερη δήλωσή του, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη και σημείωσε ότι η πρόκληση είναι μεγάλη για όλους στο εξής.
Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα, αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.
Πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε δήλωσε κυβερνητική πηγή, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν εκταμιευτεί 52,5 δισεκ ευρώ, με τα 49,1 δισεκ. να προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τα άλλα 3,5 δισεκ. από το ΔΝΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΑ’)
- Τελικός Κυπέλλου: ΑΕΚ – Ολυμπιακός «μάχονται» στο Καματερό για την κούπα
- Πρόεδρος της Ρουμανίας: Θεμέλιο ανάπτυξης φιλοσοφίας, επιστημών και τεχνών η ελληνική γλώσσα
- Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός: Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε στη μάχη της 4ης θέσης
- Ρωσία: Η FSB λέει ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου αντιστράτηγου
- Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε επιδρομές της Ρωσίας τη νύχτα

